Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kars’ta Ramazan’ın İlk İftar Topu Atıldı

Kars Valiliği tarafından geleneksel hale getirilen iftar topu, bu Ramazan’da da devam ediyor.Kars’ta Ramazan’ın ilk iftar topu, saatler 19.44’ü gösterdiğinde Anadolu’nun manevi fatihi şehit Ebu-l Hasan Harakâni Türbesi’nin de içinde...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kars’ta Ramazan’ın İlk İftar Topu Atıldı
Kars Valiliği tarafından geleneksel hale getirilen iftar topu, bu Ramazan’da da devam ediyor.
Kars’ta Ramazan’ın ilk iftar topu, saatler 19.44’ü gösterdiğinde Anadolu’nun manevi fatihi şehit Ebu-l Hasan Harakâni Türbesi’nin de içinde bulunduğu Evliya Cami Külliyesi’nden atıldı. Külliyede kurulan Harakani İftar Çadırı’nda ilk iftarlarını açan protokol üyeleri ve vatandaşlar, Kars Kalesi eteklerindeki manevi atmosferi doyasıya yaşama imkanı buldular.
Vali Vekili Mehmet Hasan Aydın, “Ramazan ayının hayırlı olmasını diliyorum. Bugün burada yıllardır süregelen Ramazan topu ateşleme faaliyetini gerçekleştireceğiz. Bununla birlikte ilk iftarımızı açacağız. İftar neşesini, sevincini yaşayacağız. Tüm Kars halkıyla birlikte burada Kars valiliği ve Müftülüğümüz öncülüğünde 30 gün boyunca Harakani Sofrası tüm Kars halkımıza hizmet verecektir” dedi.
“12 YILDIR RAMAZAN TOPU ATMA GELENEĞİ SÜRDÜRÜLÜYOR”
Kars’ta 12 yıldır Ramazan topu atma geleneğinin sürdürüldüğünü ifade eden Tacettin Durmuş, iftar topunu kendisinin attığını söyledi. Durmuş, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kars Valiliği adına atıyoruz. Dün ilimizden ayrılan Sayın Valimiz Günay Özdemir, şuanda Edirne Valisi. Onun adına ve gelecek valimiz adına tüm İslam aleminin Ramazan’ını kutluyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Tacettin Durmuş iftar topunun fitilini ateşledi. İftar topunun ateşlenmesiyle ve okunan ezan ile birlikte vatandaşlar Harakani Sofrası’nda oruçlarını açtı. Kars’ta Ramazan ayı boyunca iftar topunun atılacağı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.