Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kars’a Kış Geri Geldi

Kars’ta sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı kısa sürede etrafı beyaza bürüdü.Kars’ta iki gündür etkili olan soğuk hava, yerini kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının eksi 14 dereceye düştüğü kentte başlayan...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kars’ta sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı kısa sürede etrafı beyaza bürüdü.
Kars’ta iki gündür etkili olan soğuk hava, yerini kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının eksi 14 dereceye düştüğü kentte başlayan kar yağışı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu kentte birçok sürücü zor anlar yaşarken, yayalar ise yürümekte güçlük çekti.
"Her şehre bahar gelirken Kars’ta kar ve tipi var" diyen vatandaşlar, "Bizim şehirde kar esaratini yine gösterdi. Aşırı bir kar yağışı, 8 ayı kış, 4 ay da yazı yaşıyoruz bu şehirde. Bundan dolayı insanlar zorluk çekiyor. Kar yağışından bazı köy yolları da kapanabilir. Burası Kars, kar yağışı devam ediyor" dedi.
"KAR YAĞIŞI YÜKSEK KESİMLERDE DAHA ETKİLİ"
Öte yandan kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Kars’ta en çok etkilenen ise sürücüler oldu. Kars-Digor-Iğdır Karayolunda bulunan Hanlar Geçidi’nde çok sayıda aracın kar ve tipiden yolda kaldığı bildirildi. Yolda kalan araçların bölgeye giden karayolları ekipleri tarafından kurtarıldığı öğrenildi.
Kars’ta kar yağışı ve tipinin gece de etkili olacağı belirtilirken, yetkililer sürücüleri kar ve tipiye karşı uyardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.