Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kars donuyor. Hava sıcaklığı eksi 20 dereceyi gördü

(Özel Haber)-Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars’ta, çok sayıda araç dondu. Bazı vatandaşlar ise soğuktan korumak istedikleri araçlarının üzerine kilim, halı ve battaniye örttü. Bir işyeri sahibi ise işyerinin camımın buz tutmaması...

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 00:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 00:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kars donuyor. Hava sıcaklığı eksi 20 dereceyi gördü
(Özel Haber)-Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars’ta, çok sayıda araç dondu. Bazı vatandaşlar ise soğuktan korumak istedikleri araçlarının üzerine kilim, halı ve battaniye örttü. Bir işyeri sahibi ise işyerinin camımın buz tutmaması için camlara dışarıdan çadır çekti.
Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü Kars’ta araç sahipleri park ettikleri araçlarının üzerini halı, kilim, battaniye ve branda örterek soğuktan korumaya çalışıyor.
Kentte kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava nedeniyle hava sıcaklığı sıfırın altında 20 dereceye kadar düştü. Don ve buzlanma nedeniyle bazı araç sahipleri araçlarının motor kısmı, cam ve kapılarının donmaması için ilgin yöntemler deniyor. Bazı vatandaşlar araçlarının üzerine kilim atarken, bazıları da halı, battaniye ve branda kapatarak soğuktan koruyor.
“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DAHA SOĞUK OLACAK”
Geceleri hava sıcaklığının eksi 20 dereceye düştüğünü ifade eden Yetkin Sarmar, “Eksi 20-25, yarın öbürsü gün 30 derece olacak. Ancak servisçiyiz. Sabahları çalışsın diye, birde hava çok soğuk. Saat sabah 05.00-06.00’ya kadar bu şekilde kalacak. Geceleri çalıştırıyoruz. Şimdi normal önümüzdeki günlerde daha soğuk olacak. Yani bu da çözüm değil ama kendi imkanlarımızla yaptık bir şeyler” dedi.
Sabahları aracının ön camının buz tuttuğunu belirten Turan Demir, “Aracın ısınması çok geç olduğu için battaniye ile önlemimizi almaya çalışıyoruz. Soğuk baya hissettiriyor kendini, soğuk oluyor. Yani aracı soğuktan korumaktan ziyade ön camın buz tutmasını önlemek amacıyla battaniye seriyorum. Bir şekilde araç çalışıyor. Ama buzun çözülmesi daha geç oluyor” diye konuştu.
“İŞYERİNİN CAMINA DONMAMASI İÇİN İLGİNÇ ÇÖZÜM”
Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Kars’ta bir işyerinin camlarının dışarıdan buz tutmaması için çekilen çadır dikkat çekti. İş yeri sahibi çektiği çadır ile işyerinin buz tutmamasını sağlıyor. Özellikle okul servisi sahipleri sabah erken saatlerde sıkıntı yaşamamak için araçlarının üzerini komple kapatıyor. Kars’ta araçların üzerine atılan halı, kilim, battaniye görenlerinde dikkatini çekiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.