Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kars, Beyaz Gelinliğini Yeniden Giydi

Kars’ta gece başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı ve tipi etrafı beyaza bürürken, kentte soğuktan süs havuzları dondu, araçların camları buz tuttu.Kars’ta soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürmeye devam ediyor. Önceki gece...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kars’ta gece başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı ve tipi etrafı beyaza bürürken, kentte soğuktan süs havuzları dondu, araçların camları buz tuttu.
Kars’ta soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürmeye devam ediyor. Önceki gece başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilerken, sabah erken saatlerde yola çıkan vatandaşlar kar sürpriziyle karşılaştı. Kent, kar yağışıyla beyaza bürünürken, çatılarda buz sarkıtları oluştu, araçların camları buz tuttu.
Türkiye genelinde bahar havası yaşanırken, Doğu Anadolu’da etkili olan kara kış sürücüleri de olumsuz etkiledi. Kar yağışının ardından buzlanan caddeler zaman zaman sürücülere zor anlar yaşattı. Buzlanan yollarda ilerlemekte zorluk çeken sürücülerin imdadına ise belediye tuzlama ekipleri yetişti.
"SÜS HAVUZLARI KISMEN DONDU"
Kar yağışı ve tipinin ardından hava sıcaklığının eksi 17 dereceye düştüğü Kars’ta Mesut Yılmaz Parkı’nda bulunan süs havuzu kısmen dondu. Parkta bulunan Kaz Heykeli kar ile birlikte bir başka güzelliğe büründü. Çam ağaçlarının dalları karla buluşurken, parkta bulunan payton ise beyazla adeta bütünleşti.
Kar yağışından dolayı 1 köy ise yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri ile İl Özel İdaresi ekipleri gece sabaha kadar yollarda temizleme çalışması yaptı. Kar yağışı ve buzlanmadan nedeniyle Digor Hanlar Geçidi’nde yolda kalan çok sayıda yabancı plakalı TIR ise karayolları ekiplerin çalışmalarıyla kurtarıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.