Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karkamış’ta Son Durum

DEAŞ terör örgütünün kontrolünde bulunan Suriye’nin Cerablus kenti sınırına sıfır noktada bulunan Gaziantep’in Karkamış ilçesine bağlı Türkyurdu Mahallesinde 2 gün önceki saldırının ardından durum normale döndü.28 Nisan 2016...

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DEAŞ terör örgütünün kontrolünde bulunan Suriye’nin Cerablus kenti sınırına sıfır noktada bulunan Gaziantep’in Karkamış ilçesine bağlı Türkyurdu Mahallesinde 2 gün önceki saldırının ardından durum normale döndü.
28 Nisan 2016 tarihinde öğle saatlerinde Suriye’nin Halep Şehrine bağlı Cerablus kırsalından ateşlenen füzeler, Karkamış’taki Türkyurdu Karakolunda bulunan askeri tankları isabet almıştı. Olay sonrası karakolun bulunduğu Türkyurdu Mahallesinde yaşayan vatandaşlar tedirgin olmuş ve bazıları evlerine kapanırken bazıları ise komşu ilçe ve mahallere sığınmıştı. Olay sonrası terör örgütü DEAŞ’a ait hedefler Türk askerleri tarafından vurulmuş ve etkisiz hale getirilmişti. Kısa süreli yaşanan tedirginliğin ardından Türkyurdu Mahallesi’nde durum tekrar normale döndü.
Birçok yayın kuruluşundan yerli ve yabancı basın mensupları, güvenlik güçlerinin kontrolünde bugün sınır hattında haber çalışması yaparak son durum hakkında notlar aldı. Fırat Nehrinin doğusunda bulunan Köprü Batı Hudut Karakolu, Karkamış Gümrük Kapısı ve daha sonra da 2 gün önce saldırıya uğrayan Türk Yurdu Karakolu ve Mahallesine gelen basın mensupları, ilçede yaşanan askeri önlemleri ve saldırı sonrası normale dönen Türkyurdu Mahallesi’ndeki durumu görüntüledi.
Türkyurdu karakoluna yapılan saldırı sonrası güvenli güçlerinin anında karşılık vermesi hedeflerin yerle bir edildiğine dikkat çeken Türkyurdu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aksoy, zaman zaman bu tür müdahalelerin yaşandığını, ama güvenlik güçlerinin teyakkuz halinde olması dolayısıyla fazla tedirgin olmadıklarını söyledi. Çocukların parkta oynadığı Türk Yurdu Mahallesinde hayat normale dönmüş durumda.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.