Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kardeşlik İftarı ” Programı Düzenledi

Kırklareli İHH İnsani Yardım Vakfı ve kadın kolları “Kardeşlik İftarı” programı düzenledi. İftarın özelliği ise katılanların evlerinden getirdiği yemekleri hiç tanımadıkları insanlarla paylaşarak oruçlarını beraber açmaları...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 21:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 21:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Kardeşlik İftarı ” Programı Düzenledi
Kırklareli İHH İnsani Yardım Vakfı ve kadın kolları “Kardeşlik İftarı” programı düzenledi. İftarın özelliği ise katılanların evlerinden getirdiği yemekleri hiç tanımadıkları insanlarla paylaşarak oruçlarını beraber açmaları oldu.
Kırklareli Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerden, durumu olmayan ailelere, yoksul ve yetim çocuklara ikramlarda bulunan Kırklareli halkı yardımseverliği ve kardeşliği en güzel şekilde yaşattı.
İHH Kırklareli Şubesi Başkanı Şenol Öztürk ve İHH Kadın Kolları Başkanı Gönül Canan’ın önderliğinde gönüllü olarak destek veren üniversite öğrencileri ile gerçekleşen iftar programı, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program tanıtım sinevizyonu ile devam ederken iftarlar yapıldı, dualar edildi.
“İHH OLARAK ”KARDEŞLİK İFTARI” DÜZENLEDİK”
Program sonunda, Başkan Şenol Öztürk ve Kadın Kolları Başkanı Gönül Canan açıklamalarda bulundu. Öztürk açıklamasında, “Kırklareli’de iftar çadırının olmaması vesilesi ile kardeşliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde biz de İHH olarak ”Kardeşlik İftarı” düzenledik. Paylaşmanın öne çıktığı bu program ile hiç tanımadığımız insanlarla aynı sofrada beraber iftar yaptık. Düzenlediğimiz programa evlerinden yemek yapıp getiren, soframızda yemeğimizi paylaşan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu tür programlarımız kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz için artarak devam edecektir” dedi.
Programın öncülerinden İHH Kadın Kolları Başkanı Gönül Canan, "Ülkemizde yaşanan terör olayları ile psikolojimizin bozulduğu bu günlerde ne yapabilirizi konuşurken, paylaşmanın en büyük kardeşlik olduğunu düşünerek “Kardeşlik İftarı” programı düzenledik. Gönüllülerimiz ile evde yaptığımız yemeklerimizi hiç tanımadığımız ve bilmediğimiz insanlarla birlikte iftar yaparak dualar da buluştuk. Komşuluğun, akrabalığın ve dostluğun kalmadığı, birbirimizden uzaklaştığımız, evde yaptığımız yemekleri tek başımıza yediğimiz ve bu sayede kalplerimizin birbirinden uzaklaştığı günümüzde Kardeşlik İftarı ile biz bunun değişmesini hedefliyoruz. Bu bizim ilk adımımızdı. Kardeşlik ve birlik için yaktığımız bu mum ışığı Kırklareli’mizi ve tüm Türkiye’yi saracağını düşünüyorum. Kardeşlik İftarımızı her yıl yaparak geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.