Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kardeş şehirler projesi

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, hem Gümüşhane hem Bingöl’ün vatanını, milletini seven iller olduğunu belirterek, "Bu iller ülkenin bölünmez bütünlüğü için şehitler vermiş, 15 Temmuz’da vatandaşlarımız, bu ülkede şehitler verdi....

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kardeş şehirler projesi

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, hem Gümüşhane hem Bingöl’ün vatanını, milletini seven iller olduğunu belirterek, "Bu iller ülkenin bölünmez bütünlüğü için şehitler vermiş, 15 Temmuz’da vatandaşlarımız, bu ülkede şehitler verdi. Bedel ödeyen bir coğrafyada yaşıyoruz” dedi.

Kardeş şehirler projesi nedeniyle Bingöl’de bulunan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı, ilçe ve belde başkanlarıyla Bingöl Valisi Ali Mantı’yı makamında ziyaret etti. Gerçekleştiren ziyarette açıklamalarda bulunan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Bingöl’ün yabancısı olmadığını, kendini memleketinde gibi hissettiğin ifade ederek, “Yaklaşık 1 ay önce ilimize gelen Bingöl heyetini iyi ağırlamaya gayret ettik. Şehrimizin tarihi, turistik ve lezzetli yemeklerini tattırdık. Sayın valimizin önderliğinde Bingöl’de çok iyi ağırlanıyoruz. Buradaki insanların samimiyetini 20 yıl önce Genç’te görev yaptığımdan dolayı çok iyi biliyorum. Ben birazda memleketime gelmiş gibi hissediyorum. Kentler arası güzel diyaloglar kurmamıza vesile olan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya da teşekkür ediyorum. Kentler arasında rekabet ile birlikte iş birliği de önemli. Ben 20 yıl önce bu bölgedeydim, 20 yıl sonra duble yollar, Bingöl’ün Havalimanı’na kavuşmuş olması büyük mutluluk verici bir şey. Elazığ’dan buraya 1 saatten daha kısa süre içerisinde geldik. Bingöl adete bir kavşak noktası olmuş durumda” diye konuştu.

“Vatanını milletini seven iller”

Bingöl ve Gümüşhane’nin vatan için onlarca şehit verdiğine vurgu yapan Vali Memiş, “Hem Gümüşhane hem Bingöl vatanını, milletini seven iller. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için şehitler vermiş, 15 Temmuz’da vatandaşlarımız, bu ülkede şehitler verdi. Bedel ödeyen bir coğrafyada yaşıyoruz. Her iki ilin de ben inanıyorum ki bir geleceği var. Ve kentleri değiştiren ne validir nede siyasilerdir. Kentleri değiştiren belediye başkanlarıdır, yerel idareleridir” dedi.

Gümüşhane ile kardeşliklerinin baki kalacağını söyleyen Bingöl Valisi Ali Mantı ise, “Bu kardeşlik bu dostluk, iki şehir arasındaki üst düzey yöneticilerin arasında olsa da gerek gittiğimiz yerlerde anlattığımız intibalarımız gerekse gezdiklerimiz gördüklerimiz, eminim ve inanıyorum ki, dalga dalga yayılacaktır. Çünkü biz Gümüşhane’nin o güzelliklerini, misafir perverliklerini gördükten sonra geldik burada o kadar çok anlattık ki, inşallah bizde buna layık olacağız. İnşallah buradan güzel duygularla, güzel düşüncelerle ayrılırlar” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.