Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kardeş Belediyelerden "Kardeşlik Ve Dayanışma" İftarı

Geçen yıl imzalanan protokol ile kardeş belediyeler seçilen Artuklu ile Konak belediye yöneticileri, geniş katılımlı iftar yemeğinde buluştu.Artuklu Belediye Eş Başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak, beraberindeki heyetle Mardin’e gelen Konak...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 00:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 00:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kardeş Belediyelerden "Kardeşlik Ve Dayanışma" İftarı
Geçen yıl imzalanan protokol ile kardeş belediyeler seçilen Artuklu ile Konak belediye yöneticileri, geniş katılımlı iftar yemeğinde buluştu.
Artuklu Belediye Eş Başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak, beraberindeki heyetle Mardin’e gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve belediye meclis üyelerini Mardin Havaalanı’nda bir buket çiçekle karşıladı. Davetliler daha sonra Artuklu Belediye Eş Başkanları Emin Irmak ve Sevinç Bozan’ı makamlarında ziyaret etti.
Kısa süren ziyaretin ardından heyet, Konak Belediyesi’nin tarihi Mardin şehrinin manzarasına bakan özel bir otelin avlusunda kurulan iftar yemeğine geçti. Halka açık verilen iftar yemeğine, Artuklu Belediye Eş Başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye meclis üyeleri, HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, İzmir Mardinliler Federasyon Başkan Ferhan Ademhan, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, HDP ve DBP il ve ilçe yönetimi, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Davetliler, okunan ezanla birlikte yapılan duaların ardından iftarlarını açtı.
İftar sonrası düzenlenen programda konuşan Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak, davetlilere teşekkür ederek, böyle bir dönemde kendileriyle dayanışma sergileyen Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş’a ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Irmak, "Mübarek Ramazan ayında kardeşlik ve dayanışmayı bizimle uygun gören, bin 500 kilometreden buraya kadar gelen, acılarımızı ve sevincimizi bizimle paylaşan, Sayın Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Bugün böyle bir dönemde bizimle dayanışmaya, elimizi tutan, acımızı ve sevgimizi paylaşan ve kardeşliği bize uygun gören herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
PEKDAŞ, "BU TOPRAKLARA SAVAŞ YAKIŞMIYOR"
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, yaklaşık bir yıl önce Artuklu Belediye meclisinin aldığı ’kardeş belediye’ olma kararını Konak Belediye meclisinde de görüşerek karara bağladıklarını söyledi. Pekdaş, “Bu topraklarda, bu kadim şehirlerde binlerce yıldır halklar kardeş olarak yaşıyor. Birbirimizle çoğalıyoruz, birbirimizle zenginleşiyoruz. Bu topraklara savaş yakışmıyor. Bu topraklara kardeşlik, barış, dayanışma, özgürlük yakışıyor. Dolayısıyla biz bu kardeşliğin çoğalması için, barışın var olması için dayanışmayı göstermek için geldik. İftar sofrasının bereketinin tüm Türkiye’ye yayılması için geldik. İftar, ramazan barışı ifade ediyor. Öyleyse iftar sofraları, Türkiye’nin her yerinde bu kardeşlik sofralarını kurarak çoğalalım zenginleşelim istiyoruz. Bu duygularla Konak’tan, İzmir’den gelerek siz Artuklulara, Mardinlilere bir merhaba demek, sizlerle kardeşliğimizi bu sofralarda pekiştirmek istedik. Çünkü Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Bu kadim uygarlıkların yok olmaması, kadim uygarlıkların üstüne yeni yeni zenginlikleri ilave etmek bizim görevimiz olduğuna göre, bu dayanışmayı çoğaltmak, barışı hâkim kılmak bizim görevimiz. İftar soframıza hoş geldiniz, sefa getirdiniz.”
"KIYAMETE KADAR BARIŞ, KIYAMETE KADAR KARDEŞLİK"
Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan da, konuşmasında kardeşlik ve dayanışma mesajları verdi. Bozan, “Binlerce uygarlığın beşiği, farklı dinlerin, dillerin ve kültürlerin bir arada yaşadığı, kardeşliğin anlam bulduğu kentimiz Mardin’den, kardeşlik köprüsünün kurulduğu bugünü büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Ülkemizin geçtiği bu savaş sürecinde en çok ihtiyaç duyulan dayanışma duygusu iftarda da kendini gösterdi. Bugünden büyük onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Çok büyük bir kriz yaşayan ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu şey Ramazan ayının da anlamı olan barış, kardeşlik ve paylaşım duygularıdır. Bugün bu anlamı yaşıyoruz, bunun heyecanını taşıyoruz. Biz ‘kıyamete kadar savaş’ diyenlere ’kıyamete kadar barış, kıyamete kadar kardeşlik’ diyoruz. Bugün bunun cevabı burada verildi. Bu dayanışma duygusunun tüm Türkiye’ye yayılmasını diliyoruz” ifadesinde bulundu.
Program, belediye başkanlarının karşılıklı plaket takdimleriyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.