Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karda can dostları unutulmadı

Bursa’nın yüksek kesimlerinde kar sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan hayvanların imdadına Büyükşehir Belediyesi yetişti. Şehrin farklı noktalarına sokak ve yaban hayvanları için yiyecek bırakılırken, hasta hayvanlar ise Büyükşehir Belediyesi...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2018 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2018 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karda can dostları unutulmadı

Bursa’nın yüksek kesimlerinde kar sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan hayvanların imdadına Büyükşehir Belediyesi yetişti. Şehrin farklı noktalarına sokak ve yaban hayvanları için yiyecek bırakılırken, hasta hayvanlar ise Büyükşehir Belediyesi Hayvan Tedavi Merkezi’nde tedavi ediliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, yıl boyu aralıksız süren sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik besleme faaliyetlerini kışın bastırmasıyla birlikte daha geniş bir alanda sürdürüyor. Karda barınma ve gıda ihtiyacı sokak hayvanları için hayatî önem arz ederken, şehrin muhtelif yerlerinde bulunan kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvanların yanı sıra doğada yaşayan vahşi hayvanların da yiyecek ihtiyacı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Soğuk hava ve kar yağışından dolayı yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları ve kuşlar için tonlarca mama ve buğday bırakılıyor.

Çalışmalar 2 ekiple haftanın 4 günü devam ederken, hasta olduğuna kanaat getirilen hayvanlar Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Tedavi Merkezi’nde koruyucu aşıları yapılıp kısırlaştırılarak işaretlendikten sonra alındığı bölgeye bırakılıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.