Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karapapak Türklerinden Azerbaycan Açıklaması: “Sulh Yolları Tıkandı”

Dünya Karapapak Türkleri Birliği, Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalarla ilgili basın açıklaması yaptı. Ermenistan’ı sert bir dille eleştiren Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Sekreteri Selahattin Turan, Ermenistan’ın...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Karapapak Türkleri Birliği, Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalarla ilgili basın açıklaması yaptı. Ermenistan’ı sert bir dille eleştiren Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Sekreteri Selahattin Turan, Ermenistan’ın tüm sulh yollarını tıkadığını söyledi.
Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT), Azerbaycan-Ermenistan sınırında 3 gündür ağır silah ve hava kuvvetlerinin de kullanıldığı şiddetli çatışmalar ve operasyonlarla ilgili basın açıklaması yaptı. Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Selahattin Turan açıklamasında, Karapapak Türkleri’nin her zaman Azerbaycan ordusunun yanında ve emrinde olduğunu söyledi.
“KARAPAPAK TÜRKLERİ HER ZAMAN AZERBAYCAN’IN YANINDA”
Karabağ’ın binlerce yıldır Türk yurdu olduğunun altını çizen Turan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Düşmanlarımız bilmelidirler ki ne Türkiye eski Türkiye’dir, ne de Azerbaycan eski Azerbaycan’dır. Bir millet iki devlet olan bu iki güçlü ülke düşmanlarını kahredici bir güce sahiptir. Ermenistan işgal ettiği topraklardan derhal çekilmelidir ve emperyal güçlere maşa olmaktan vazgeçmelidir. Aksi halde Türk milletinden öldürücü bir darbe yemesi kaçınılmazdır. Türkiye ve Azerbaycan örnek kardeşlik ve dayanışma ile her türlü engeli aşacak güce sahiptir. Biz Karapapak Türkleri Büyük Türk Dünyasının güçlü halkası olarak kardeş Azerbaycan’ın her zaman yanındayız.”
“ASKERİ GÜÇ KULLANMAKTAN BAŞKA YOL YOK”
Ermenistan’ın Rusya desteği ile daha öncede Hocalı ve Karabağ’da katliamlar yaptığını hatırlatan Genel Sekreter Selahattin Turan, uzun yıllardır süren Karabağ sorunu yüzünden milyonlarca Karabağ Türkü’nün yurtlarından edildiğini ifade etti. Dünyanın bu zulmü sadece seyrettiğini söyleyen Selahattin Turan, “25 yıldır süren işgalin sona erdirilmesi konusunda Azerbaycan ve Türkiye’nin tüm uluslar arası girişimleri sonuçsuz kalmıştır. Öyle anlaşılıyor ki işgal altındaki Karabağ toprakları sulh yoluyla geri alınamayacaktır. Çünkü Ermenistan tarafı her türlü sulh yolunu tıkamıştır. Bu durumda bu toprakların geri alınması konusunda askeri seçenekten, askeri güç kullanmaktan başka bir seçenek kalmamıştır.” dedi.
“TÜRK’E KEFEN BİÇİLEMEZ”
Selahattin Turan, Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunda yaşanan terör olayları hakkında da konuştu. Olayların ardında Rusya ve Ermenistan’ın olduğunu savunan Turan konuşmasında, “Bugün Hakkari’de, Şırnak’ta, Cizre’de, Silopi’de, Diyarbakır’da, doğuda ve güneydoğuda kan dökülüyorsa Mehmetçiye kurşun sıkılıyorsa bununda arkasında Rusya, Ermeni Diasporası, Ermeni çeteleri ve işbirlikçileri vardır. Hepsini buradan lanetliyoruz ve Türk’e kefen biçilemeyeceğini Dünya Karapapak Türkleri Birliği olarak açık ve net ifade ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.