Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karamürsel’de balıkçılar ’Vira Bismillah’ dedi

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde bu gece dolacak olan av yasağı öncesinde hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, törenle denize açıldı. Balıkçılar gece 00.00 itibariyle ağlarını denize bırakacak.Karamürsel Ereğli’deki gırgır...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 23:04
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 23:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde bu gece dolacak olan av yasağı öncesinde hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, törenle denize açıldı. Balıkçılar gece 00.00 itibariyle ağlarını denize bırakacak.
Karamürsel Ereğli’deki gırgır tekneleri, bu gece dolacak av yasağı öncesinde hazırlıklarını tamamlayarak dualar eşliğinde Marmara denizine uğurlandı. Ereğli limanında düzenlenen törende hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, gece saat 00.00’da sona erecek av yasağı öncesinde dualar ederek av sezonunun bereketli geçmesini dilediler. Düzenlenen törene CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, ilçe protokolü, balıkçılar ve balıkçı aileleri katıldı.
Ereğli limanında okunan duaların ardından balıkçılara Türk bayrağı hediye eden protokol, bereketli av sezonu geçirmelerini diledi. Düzenlenen törenin ardından hazırlıklarını tamamlayan tekne personellerinden Necati Altıntoprak, “Bütün hazırlıkları tamamladık ve ‘Vira Bismillah’ diyip, bu gece 00.00’da denize açılacağız. Balıkçılığın temel prensiplerinden olan ‘Önce selam, sonra rastgele’ diyeceğiz. Ama denizin ne kadar bereketli olacağını birkaç gün sonra öğrenebiliriz diye düşünüyorum. Çünkü denizlerimiz her geçen gün çok kirleniyor. Temel sorun kirlilik ama bir düşünün İzmit’te balıkların havyar, yumurta bırakacağı bir tane alanı kalmadı. Her tarafa limanlar yapıldı. Balığın barınacağı yer kalmadı” dedi.
Sezonda bol palamut beklentisi olduğunu söyleyen Altıntoprak, “Balık Karadeniz’den Boğaz’a inerse tutarız. Ama yeri geliyor, gerisin geri Ukrayna’ya gidiyor. Bereketli bir av olması temennimiz” diye konuştu.
Balıkçılar daha sonra havai, meşale fişek gösterileri ve gemi sirenleri eşliğinde limandan denize açıldılar. Teknelerin açılması sırasında ise aileler yakınlarını el sallayarak uğurladılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.