Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karaman’da Çiftçiler Yağmur Duasına Çıktı

Türkiye’nin tahıl ambarlarından birisi olan Karaman’da, kuraklıkla mücadele eden çiftçiler yağmur duasına çıktı.Sudurağı beldesi ve merkeze bağlı 4 köyde üreticiler yağmur duasına çıktı. Sudurağı Beldesi’nde düzenlenen yağmur...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin tahıl ambarlarından birisi olan Karaman’da, kuraklıkla mücadele eden çiftçiler yağmur duasına çıktı.
Sudurağı beldesi ve merkeze bağlı 4 köyde üreticiler yağmur duasına çıktı. Sudurağı Beldesi’nde düzenlenen yağmur duasına AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Celalattin Güngörer ile çok sayıda üretici katıldı. Duaya katılanlar birlikte öğle namazını kıldıktan sonra yağmur duası yapıldı.
Yapılan duanın ardından bir açıklama yapan Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Karaman’ın Türkiye’de en az yağış alan illerden birisi olduğunu belirterek, "Bugün Sudurağı beldemiz ile dört köyümüzde yağmur duası yaptık. Bu yıl Karaman kış mevsimini yağışsız geçirdi. Yarısına geldiğimiz Nisan ayında bile yağış neredeyse hiç düşmedi. Karaman son 40 yılın en kurak Nisan ayını geçiriyor. Tarlada arpa ve buğday susuzluktan adeta kuruma noktasına geldi. İnşallah Allah’ım yaptığımız bu duaları kabul eder, yağmurumuz bol olur ve bereketimiz artar" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.