Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karahan Tüneli 3 Bakanın Katılımı İle Açılıyor

Malatya İle Doğu Anadolu'daki 12 İli Batıya Bağlayacak Karahan Tüneli, 3 Bakanın Katılacağı Törenle Hizmete Açılacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karahan Tüneli 3 Bakanın Katılımı İle Açılıyor
Malatya ile Doğu Anadolu’daki 12 ili batıya bağlayacak Karahan Tüneli, 3 bakanın katılacağı törenle hizmete açılacak.
2009 yılında yapımına başlanılan Malatya-Darende Karayolu üzerindeki Karahan Tüneli’nin açılışı için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya’ya geliyor. Çift tüplü ve 1600 metre uzunluğundaki Karahan Tüneli 3 bakanın katılımı ile düzenlenecek tören ile hizmete açılacak.
Malatya ile Doğu Anadolu’daki 12 ili Kayseri üzerinden Batı’ya bağlayacak olan Karahan Tüneli ile sürücülere güvenli sürüş konforu sağlanılacak. Açılacak tünel ile yaklaşık 20 dakikada kat edilen yolun 5 dakika gibi kısa bir süreye indirileceği belirtilirken tünelin toplam maliyetinin ise 175 milyon 610 bin lira olduğu belirtiliyor.
Öte yandan Malatya’ya gelecek olan 2 Bakan, tünel açılışının ardından Valilik, Belediye ve AK Parti İl Başkanlığı’nı da ziyaret edecek. Cuma namazını Battalgazi ilçesindeki tarihi Ulu Cami’de kılacak olan bakanlardan Tüfenkci ve Arslan öğleden sonra Ankara’ya gidecek. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise Darende ilçesinde iftar programına katılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.