Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karadan ulaşılamayan Kurucaşile’ye tekne ile yardım gönderildi

Bartın’da yaşanan sel nedeniyle karayoluyla ulaşılamayan Kurucaşile ilçesine İHH tarafından tekne ile yardım gönderildi.Bartın’da yaşana sel felaketi nedeniyle heyelan ve köprülerin yıkılması nedeniyle karadan ulaşım sağlanamayan Kurucaşile...

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2016 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2016 21:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bartın’da yaşanan sel nedeniyle karayoluyla ulaşılamayan Kurucaşile ilçesine İHH tarafından tekne ile yardım gönderildi.
Bartın’da yaşana sel felaketi nedeniyle heyelan ve köprülerin yıkılması nedeniyle karadan ulaşım sağlanamayan Kurucaşile ilçesine, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından deniz yoluyla 5 ton su ve 3 ton kuru kumanya gönderildi.
Amasra Limanında gıda malzemelerinin yüklendiği balıkçı teknesi, bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı. İHH Bartın İnsani Yardım Derneği Başkanı Selami Ünsal, gazetecilere yaptığı açıklamada, sel felaketinin ardından bölgedeki ihtiyaçları karşılamak için İHH ve AFAD ekipleri tarafından yardım çalışmalarına başlandığını ve vatandaşın öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını ifade etti. Ünsal, "Bartın’dan Kurucaşile ilçesine yollarda yaşanan heyelan nedeniyle kara yoluyla ulaşılamıyor. Deniz yoluyla ilçeye birinci derece ihtiyaç malzemesi gönderiyoruz. 5 ton temiz su ve 3 ton da kuru kumanya maddesini gemi ile ulaştıracağız. Bu sadece keşif amaçlı gidiyor. Bunun arkasından kara yolu açılana kadar bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. İstanbul, Bartın, Sakarya ve Bursa’dan gelen ekiplerle yardımları ulaştırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.