Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karadağ’dan FETÖ’nün Darbe Girişimine Karşı Türkiye’ye Destek

Karadağ’ın Sancak bölgesinde bulunan Rojaye şehrinde, Karadağ İslam Birliği tarafından Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek programı düzenlendi.Karadağ’ın...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karadağ’dan FETÖ’nün Darbe Girişimine Karşı Türkiye’ye Destek
Karadağ’ın Sancak bölgesinde bulunan Rojaye şehrinde, Karadağ İslam Birliği tarafından Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek programı düzenlendi.
Karadağ’ın Sancak bölgesinde yer alan ve nüfusunun yüzde 95’ini Müslümanlar’ın oluşturduğu Rojaye şehrinde, Karadağ İslam Birliği tarafından darbe girişimine karşı Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek programı düzenlendi. Programa Türkiye’nin Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç, TİKA Podgoritsa Program Koordinatörü Mustafa Yazıcı, Türkiye Cumhuriyeti Karadağ Din Hizmetleri Müşaviri Tevfi Yücesoy ve Karadağ’ın Sancak bölgesinden pek çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan Büyükelçi Serhat Galip, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ’nün askeri darbe yapma suretiyle Türkiye’deki demokratik rejimi hedef alan kalkışmasına Cumhurbaşkanı’nın liderliğinde başta Türk halkı olmak üzere Türkiye’nin vatansever tüm kurum ve kuruluşlarının darbeciler karşısında tek vücut olduğunu ve bir kahramanlık destanı yazdığını belirtti. Türkiye’deki durumun normale döndüğünü vurgulayan Büyükelçi Galip, başta seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı olmak üzere Türkiye’deki tüm yetkililerin görevlerinin başında olduğunu söyledi. Büyükelçi Galip, Türkiye’deki istikrarı bozmayı hedefleyen darbe teşebbüsünü organize eden terörist örgüt mensuplarının hukuk çerçevesinde gerekli cezayı almaları için sürecin devam ettiğini belirterek, başta İslam Birliği olmak üzere tüm Karadağ halkına Türkiye’nin yanında olduklarından dolayı teşekkürlerini iletti.
Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç ise, Türkiye’nin tüm İslam ümmeti için lider ülke olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin güçlü olmasının Balkanlar’da yaşayan Müslümanlar’ın da güçlü olması anlamına geldiğini belirtti. Türkiye’nin son yıllarda yapmış olduğu hem ekonomik hem de siyasi atılımlardan dolayı uluslararası arenada söz sahibi olduğunu ve bunun diğer ülkeleri rahatsız ettiğini dile getiren Feyziç, Türkiye’nin siyasi anlamda bir değişime ihtiyacı olmadığını kaydetti. Feyziç, darbe gecesi Türk halkının demokratik yolla seçtikleri liderlerine sahip çıkmak amacıyla canları pahasına caddelere çıktığını ve Türkiye’deki demokrasiyi savunduğunu kaydederek, Karadağ İslam Birliği olarak her zaman Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer aldıklarını belirtti. Fethullahçı Terör Örgütü’nün sadece Türkiye’ye karşı değil tüm İslam alemine karşı bir örgüt olduğunu sözlerine ekleyen Feyziç, Karadağlı Müslümanlar’ın daima Türkiye’nin yanında olduğunu söyledi.
Program, Türkiye Karadağ Din Hizmetleri Müşaviri Tevfik Yücesoy tarafından darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler ve tüm Türkiye için yapılan toplu dua ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.