Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karadağ’da tadilatı TİKA tarafından gerçekleştirilen Moykovats Anaokulu hizmete açıldı

Karadağ’ın Kuzey Bölgesinde Yer Alan Ve Karadağlı Ve Sırp Vatandaşların Yoğun Olarak Yaşadığı Moykovats Şehrindeki Moykovatsanaokulu’nun Tadilatı Türk İşbirliği Ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (tika) Tarafından Tamamlanarak Hizmete Açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2016 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2016 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karadağ’da tadilatı TİKA tarafından gerçekleştirilen Moykovats Anaokulu hizmete açıldı
Karadağ’ın Kuzey Bölgesinde yer alan ve Karadağlı ve Sırp vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Moykovats şehrindeki MoykovatsAnaokulu’nun tadilatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tamamlanarak hizmete açıldı.
TİKA, Karadağ’da projelerini din, dil, ırk ve bölge ayrımı apmaksızın, zenginleştirerek sürdürüyor.
Karadağ’da eğitimin altyapısının iyileştirilmesi konusundaki çalışmalarına devam eden TİKA, Moykovats şehrinin tek anaokulu konumunda olan ve 160 çocuğun okul öncesi eğitim gördüğü Moykovats Anaokulunun tadilatını gerçekleştirdi. Tadilatı tamamlanan Anaokulunun açılış törenine, T.C. Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, Moykovats Belediye Başkanı Deyan Medoyeviç, Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı Genel Sekreteri Slobodan Filipoviç, TİKA Karadağ Program Koordinatörü Ahmet Altun ve TİKA yetkilileri katıldı.
Açılış töreninde konuşan Büyükelçi Galip, Türkiye olarak her zaman Karadağ halkının yanında olduklarını vurgulayarak, söz konusu tadilat projesi ile Moykovats Anaokulunda okul öncesi öğrenim alan çocuklara daha iyi şartlarda eğitim imkânı sağlanacağını kaydetti. Galip,projenin gerçekleştirilmesinde katkı sunan herkese teşekkür ederek teşekkürlerini sundu.
Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı Genel Sekreteri Slobodan Filipoviç ise TİKA ile Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki işbirliğinden memnun olduğunu ifade ederek, Karadağ’ın tüm şehirlerde eğitim altyapısının geliştirilmesine yönelik pek çok TİKA projesi bulunduğunu belirtti.
TİKA Karadağ Program Koordinatörü Ahmet Altunda, proje kapsamında Moykovats Anaokulu’nun tadilatının yapılarak kış aylarının oldukça sert geçtiği Moykovats şehrindeki çocukların daha sağlıklı ve sıcak bir ortamda eğitim göreceklerini belirtti. TİKA Karadağ Program Koordinatörü Altun, TİKA’nın Karadağ genelinde hemen her alanda önemli projelere imza attığını dile getirerek, Türk halkının dostluk elini Karadağ’ın tüm bölgelerine ulaştırmaya çalıştırdıklarını ve “Türkiye, Karadağ’ın kalkınma çabalarına desteğini sürdürecek” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.