Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karadağ’da Rojaye Şehri’nin ana su isale hattı TİKA işbirliğinde yenilendi

Karadağ’ın Sancak Bölgesi’nde bulunan Rojaye Şehrinin içilebilir temiz suya ulaşımını sağlamak amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Rojaye Belediyesi işbirliğinde yapımı tamamlanan Rojaye Şehri...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karadağ’ın Sancak Bölgesi’nde bulunan Rojaye Şehrinin içilebilir temiz suya ulaşımını sağlamak amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Rojaye Belediyesi işbirliğinde yapımı tamamlanan Rojaye Şehri Ana Su İshale Hattı, törenle hizmete açıldı.
Karadağ’ın Sancak Bölgesinde bulunan ve nüfusunun yüzde 95’ini Müslümanların oluşturduğu Rojaye şehrinin ana su isale hattı, TİKA ile Rojaye Belediyesi işbirliğinde yenilendi. Yaklaşık 10 bin kişinin içilebilir temiz suya ulaşımının sağlandığı ana su ishale hattının açılış törenine Karadağ Başbakanı Milo Cukanoviç, Karadağ Başbakan Yardımcıları Rafet Husoviç ve Petar İvanoviç, Ekonomi Bakanı Vladimir Kavariç, Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Branimir Gvozdenoviç, Türkiye Cumhuriyeti Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, Rojaye Belediye Başkanı Eyup Nurkoviç, bölge halkı ve TİKA yetkilileri katıldı.
Törende Karadağ Hükümeti adına söz alan Karadağ Başbakan Yardımcısı Petar İvanoviç, TİKA’nın ülke genelinde gerçekleştirdiği etkin projelerden dolayı Karadağ Hükümeti olarak duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başbakan Yardımcısı İvanoviç, TİKA ile Rojaye Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen söz konusu su sanitasyonu projesi ile Rojaye şehrinin altyapısı konusunda büyük bir eksikliğin tamamladığını belirterek, projenin gerçekleştirilmesinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini sundu.
Türkiye Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip ise, Türkiye’nin yardım eli olan TİKA’nın Karadağ genelinde hayatın her alanına dokunan çok önemli proje ve destekler sağladığını belirtti. İki ülke arasındaki ikili ilişkiler ve dostluk bağlarının geliştirilmesinin önemine vurgu yapan Büyükelçi Galip, söz konusu proje ile Rojaye şehrinin su isale hattındaki asbest ve kanserojen madde içeren ve halk sağlığını tehdit eden unsurların ortadan kaldırıldığını söyleyerek, projenin gerçekleştirilmesinde katkı sunan herkese teşekkür etti.
Törende söz alan Rojaye Belediye Başkanı Eyüp Nurkoviç de, Türkiye’nin dostluk ve kardeşliğini her zaman yanlarında hissettiklerini belirterek, Türkiye’ye büyük bir sevgi besleyen Rojaye halkına yönelik sağlanan büyük hizmetten dolayı TİKA ve Türkiye’ye müteşekkir olduklarını kaydetti.
Proje kapsamında, Rojaye’deki 7,7 kilometrelik ana su isale hattının yenilenebilmesi amacıyla gereken tüm ana su taşıma boruları TİKA tarafından temin edildi. Rojaye Belediyesi işbirliğinde şehrin tüm ana su hattı yenilenerek asbest ve kanserojen madde içeren ve halk sağlığını tehdit eden unsurlar ortadan kaldırılmış oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.