Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karadağ’da Eğitim Altyapısının İyileştirilmesine Destek

Karadağ’ın Sancak Bölgesinde yer alan Rojaye şehrindeki Mustafa Peçanin İlköğretim Okulu’nda bulunan 25 sınıfın donanımı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tamamlanarak hizmete açıldı.Karadağ’da...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karadağ’ın Sancak Bölgesinde yer alan Rojaye şehrindeki Mustafa Peçanin İlköğretim Okulu’nda bulunan 25 sınıfın donanımı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tamamlanarak hizmete açıldı.
Karadağ’da eğitimin altyapısının iyileştirilmesi konusundaki çalışmalarına devam eden TİKA, Rojaye şehrinin en eski ve en büyük ilköğretim okulu olan Mustafa Peçanin İlköğretim Okulu’ndaki 25 sınıfın donanımı sağladı. Donanımı tamamlanan sınıfların açılışı törenine, Rojaye bölgesi milletvekilleri, Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı Genel Sekreteri SlobodanFilipoviç, Rojaye Belediye Başkanı Eyüp Nurkoviç ve TİKA yetkilileri katıldı.
Açılış töreninde konuşan Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı Genel Sekreteri SlobodanFilipoviç, TİKA ile Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki işbirliğinden memnun olduğunu ifade ederek, Karadağ’ın tüm şehirlerde eğitime yönelik pek çok TİKA projesi bulunduğunu belirtti. TİKA tarafından yapılan donanım desteğinin Mustafa Peçanin İlköğretim Okulu öğrencilerinin eğitim şartlarının yükseltmesinde büyük bir rol oynayacağını kaydeden Filipoviç, desteklerinden dolayı Karadağ hükümeti ve tüm Karadağ vatandaşları adına, TİKA’ya ve Türkiye’ye teşekkürlerini iletti.
TİKA Karadağ Koordinatörü Mustafa Yazıcı ise,TİKA tarafından Karadağ’da gelecek nesillerin modern bilgi ve donanımlarla yetişmesi hedefi doğrultusunda 2007 yılından bu yana eğitim sektörüne büyük yatırımlar yapıldığını belirterek, faaliyette bulundukları tüm sektörler arasında özellikle eğitim sektörüne verdikleri öneme dikkat çekti. Koordinatör Yazıcı, Mustafa Peçanin İlköğretim Okulu’nda maddi imkânsızlıklar nedeniyle donanımı tamamlanamayan 25 dersliğin donanımının tamamlanarak okulda öğrenim gören öğrencilere daha iyi şartlarda eğitim alma imkânının sağlandığını belirtti. Yazıcı, yakın zamanda TİKA’nın Bar ve Tivat Meslek Liseleri’nde kurulan modern bilgisayar sınıflarının açılışlarını da gerçekleştirildiğini vurgulayarak, Karadağ genelinde hiçbir etnik fark gözetmeksizin toplumun her kesimine yönelik projeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Karadağ’ın Sancak Bölgesinde yer alan yaklaşık 30.000 nüfuslu Rojaye şehrinin %98’i Boşnaklardan oluşuyor. Söz konusu roje çerçevesinde 350 sıra, 700 sandalye, 25 yazı tahtası ile öğretmen masa ve sandalyelerinin TİKA tarafından yenilendiği Mustafa Peçanin İlköğretim Okulu’nda, hali hazırda 1050 öğrenci öğrenim görüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.