Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karacabey’de rengârenk panayır

Bursa’nın Karacabey ilçesinde rengârek panayır coşkusu yaşanıyor. 19 Mayıs Cuma günü başlayan ve 3 gün boyunca da birbirinden heyecanlı etkinliklerin yer alacağı ’Rengârenk Karacabey Panayırı’ yoğun ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2017 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Bursa’nın Karacabey ilçesinde rengârek panayır coşkusu yaşanıyor. 19 Mayıs Cuma günü başlayan ve 3 gün boyunca da birbirinden heyecanlı etkinliklerin yer alacağı ’Rengârenk Karacabey Panayırı’ yoğun ilgi gördü.

Karacabey-Bandırma asfaltı üzerinde ve ilçeye 6 km uzaklıktaki Karasu Mahallesi’nde yoğun katılımla gerçekleşen etkinliğe; Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Garnizon Komutanı Yzb. Erdal Özköroğlu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri ve yakın ilçelerden de çok sayıda vatandaş katıldı.

Geçen yıl büyük ilgi gören panayırda bu sene konserler, klasik araç sergisi, cirit müsabakaları, okçuluk gösterileri, mehter konseri, hayvan panayırı, çocuk ve yetişkin yarışmaları, eko ürünler pazarı ve alışveriş şenliği gibi çok sayıda faaliyetin yer alıyor. Dün başlayan bugün ise resmi açılışı olan. Panayırda en çok eğlenen ise çocuklar oldu. Midilli atlarına binen çocuklar deve üzerinde panayır turu attı.

Halk oyunları gösterisi başlayan etkinlikte konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey’in çok eski geleneklerinden birinin de panayır olduğunu belirterek; "Panayıra Karacabey’de bir süre ara verilmişti. Bizde vatandaşlarımızdan gelen istek üzerine bu etkinliği tekrar canlandırmak istedik. Sosyal medyada mini bir anket yaptık ve çok yoğun bir taleple karşılaştık. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelerek bu etkinliğimize katılan ve bu tür organizasyonları beklediklerini ifade edenler oldu. Sosyal medyada mini bir anket yaptık. Bunu sorduğumuzda vatandaşlarımızdan çok yoğun bir talep geldi. Karacabey halkı bu etkinliği panayırı bekliyormuş, bu etkinliğin oturması ve daha yoğun katılımla gerçekleşmesi 2 yılı bulacak. Biz bu panayırı yaz ve güz olarak yılda iki kez gerçekleştireceğiz. Tarımsal ve hayvancılık faaliyetleri Karacabey’in önemli değerlerinden bir tanesi, bu sektörde çalışan ve üreten arkadaşlarımızın bu panayırın olması yönündeki kanaatlerini alıyoruz ve Karacabey’de bir hayvan pazarının olması yönündeki telkinleri oluyor bunu da kendileriyle istişare edeceğiz" dedi. 3 gün sürecek panayır yarın son bulacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.