Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabük’te ’Halep’ protestosu

Suriye Halep’te yaşanan katliamlar, Karabük’te protesto edildi.Karabük’te sivil toplum örgütleri, vatandaşlar ile Karabük Üniversitesinde okuyan yerli ve yabancı öğrencilerden oluşan bir grup, Suriye’de Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karabük’te ’Halep’ protestosu
Suriye Halep’te yaşanan katliamlar, Karabük’te protesto edildi.
Karabük’te sivil toplum örgütleri, vatandaşlar ile Karabük Üniversitesinde okuyan yerli ve yabancı öğrencilerden oluşan bir grup, Suriye’de Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki Halep’te öldürülen vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kıldı, sloganlar eşliğinde kortej yürüyüşü yaptı.
100 Yıl Mahallesi Pazar Yeri Camii’nde toplanan grup, burada Halep’te öldürülenler için gıyabi cenaze namazını kıldı. Ellerinde çeşitli dövizler ile Özgür Suriye ve Türkiye bayrakları taşıyan grup, daha sonra sloganlar eşliğinde Karabük Üniversitesi Demir ve Çelik Kampüs girişine kadar yürüdü.
Burada toplanan grup adına basın açıklaması okuyan Yusuf Yaser Eryiğit, tüm zorluklara, tüm baskılara, yokluklara ve imkansızlıklara rağmen kararlı bir şekilde süren Suriye kıyamının adeta destanlaşan bir direniş olmaya devam ettiğini söyledi.
Esed diktatörünün liderliğindeki Baas rejimine karşı, Suriye’deki halk tarafından Derea’da başlatılan direnişin 6. yılına girdiğini belirten Eryiğit, "Özellikle Halep’i kuşatan küresel ve yerel zorbalar gün geçtikçe zulümlerini artırmakta ve yaşlı, çocuk, kadın, genç demeden mazlum Halep halkına ölüm yağdırmaktadırlar. Ve maalesef bu vahşetin bilançosu gün geçtikçe artmakta ve yürekleri burkan bir insanlık trajedisi yaşanmaktadır. Suriye’de izzeti zillete tercih edip kıyama kalkan Suriye halkı kıyamın başladığı günden beri çok zor ve kısıtlı imkanlarla mücadelesine devam ediyor. Günlerdir Rusya ve işbirlikçileri tarafından havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombalanan Halep şehrimiz bütün zorluklara rağmen direnmeye devam etmektedir. Rusya’nın bütün dünyanın gözü önünde Halep’te gerçekleştirdiği bu insanlık dışı kıyım ve katliama ne yazık ki bütün insanlık dilsiz ve sağır kesilmiştir. Üzülerek ifade etmek istiyoruz ki; bu manzara karşısında haince sessizliğe gömülen dünya kamuoyu, bir kez daha bu asrın vicdanında muhakemesini kaybetmiş ve insanlık adına utanılacak bir pozisyona gelmiştir. Bu katliamlara sessiz kalmak vahşete ortak olmaktır. Zalimler, katiller, ikiyüzlüler eninde sonunda yenilecektir. Elbette bir gün Esed despotu da tarihin lanetli çöplüğündeki yerini alacaktır. Esed ve avenesi İran, Hizbullah, Rusya ve bilumum yalakaları bugün olmasa bile yarın mutlaka ama mutlaka ateşi boylayacaktır. Ve güzel akıbet elbette her koşulda hakkı ve adaleti ayakta tutmaya azmeden anın şehitlerinin; Rabbe, insanlığa ve eşyaya karşı sorumluluk bilincini kuşanan muttakilerin olacaktır" diye konuştu.
Grup daha sonra Türkçe ve Arapça sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.