Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabük-zonguldak Demiryolu Hattı Açıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi’nde tamamlanan Karabük-Zonguldak demiryolu hattını hizmete açtı.Karabük tren garında düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi’nde tamamlanan Karabük-Zonguldak demiryolu hattını hizmete açtı.
Karabük tren garında düzenlenen tören sırasında başlayan fırtına ve yağmur protokol ve gazetecilere zor anlar yaşattı.
Avrupa Birliği Delegasyonu Müsteşarı François Begeot’un konuşma yaptığı sırada aniden bastıran fırtına ve yağmur sırasında sahne arkasında yer alan tanıtım panosunun yıkılmaması için görevler yoğun çaba sarf etti. Diğer yandan gazeteciler için kurulan portatif çadırın altında görev yapan kameraman ve foto muhabirleri de oldukça zorlandı. Gazeteciler çadırın uçmaması için yoğun mücadele verdi.
Yoğun yağmur nedeniyle protokol alanından konuşan Bakan Yıldırım, projenin Karabük-Zonguldak kesimi açılış töreninde, "bereket diyarı" Karabük’e hayırlı bir iş için geldiklerini belirtti.
Karabük-Zonguldak tren hattının yenilenerek, tekrar hizmete alındığını ifade eden Yıldırım, hattın ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Hava şartları ortada. Lafı uzatıp zurna yapmaya lüzum yok. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, liderimiz iş başına geldiğinde dedi ki, ’Demiryollarının bu hali Türkiye’ye yakışmıyor, burayı yenileyelim’ dedi. Bütün hatların yüzde 80’ini yeniledik. Sinyalini yapmaya başladık. Yetmedi, hızlı treni Türkiye’ye taşıdık. Bu proje için Avrupa Birliği’ne teşekkür ediyoruz” dedi.
Bakan Yıldırım konuşmasının ardından, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ve diğer protokol üyeleriyle birlikte kurdele kesimini yaptı.
Bakan Yıldırım hareket memuru şapkası takıp geç işaretinin yazılı olduğu diski eline alarak trenin hareket startını verdi. Bir türlü kalkmayan trenin makinistine dönen Bakan Yıldırım, "Hadi ıslandı millet" diyerek bir an önce kalkmasını istedi.
Yıldırım daha sonra ikinci trene binerek Zonguldak’a hareket etti.
Bakan Binali Yıldırım, gar programı öncesi MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.