Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KAPTİD Başkanı Dinler: “9 günlük gibi uzun tatiller Kapadokya bölgesine yaramıyor”

Başbakan Binali Yıldırım’ın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzalamasıyla Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması sahil turizmcilerinin yüzünü güldürürken,...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 08:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım’ın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzalamasıyla Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması sahil turizmcilerinin yüzünü güldürürken, Kapadokya turizmcilerini düşündürmeye devam etti.
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi turizmcileri Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından bayram tatilinde tatilcilerin sahil turizmine önem vermesinden dolayı Kapadokya bölgesinde doluluk beklenmiyor. Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, 9 günlük gibi tatillerin Kapadokya bölgesine yaramadığını kaydetti. Dinler, “Tabi 9 günlük tatil birçok kesimi sevindirse de 9 günlük gibi uzun tatiller Kapadokya bölgesine çok yarayan tatiller değil. Daha önce de açıklamış olduğum üzere bize kısa tatiller yarıyor. Kapadokya bölgesi kültür bölgesi olduğu için 3 günlük 4 günlük tatiller yarıyor. Havaların da güzel seyretmesiyle beraber bu 9 günlük tatilde insanlarımız daha çok sahil bölgelerini tercih edecekmiş gibi gözüküyor. Bize de tabi ki talepler var. Fakat sahil bölgesi bu 9 günlük tatilde daha çok revaçta olacak” dedi.
"Kapadokya’da doluluk beklemiyoruz"
KAPTİD Başkanı Yakup Dinler yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Kapadokya bölgesinde doluluk beklemediklerini söyleyerek, “Fakat bir hareketlilik olacağı kesin. İnsanlar sahile giderken bir veya iki günlük konaklamalar için Kapadokya bölgesini tercih edebilecekler. Fakat aşırı bir yoğunluk olacağını düşünmüyoruz. Zaten o yönde de herhangi bir talep bulunmuyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.