Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapısız Evde Yaşam Savaşı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Bingöl’e yerleşen 4 çocuklu Suriyeli aile, üstü branda ve naylonlarla kapatılan, kapısız, derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veriyor.Suriye’deki savaştan kaçarak Bingöl’e yerleşen Kurdo ailesi,...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Bingöl’e yerleşen 4 çocuklu Suriyeli aile, üstü branda ve naylonlarla kapatılan, kapısız, derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veriyor.
Suriye’deki savaştan kaçarak Bingöl’e yerleşen Kurdo ailesi, maddi imkansızlıklar içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. Aile, Kültür Mahallesi’nde bulunan harabe bir binada yaşıyor. Biri 10 aylık olmak üzere dört çocuğu bulunan Hüseyin Kurdo, dört ay önce geldiği Bingöl’de iş ve barınma sorunu yaşadıklarını söyledi. Savaşın psikolojik ve sosyo-ekonomik etkilerini hala yaşadıklarını belirten Kurdo, “Savaştan göç ettiğimiz de ilk yerleşim yerimiz Gaziantep oldu. Orada sıkıntılar yaşayınca yaklaşık dört ay önce Bingöl’e yerleştik. Ev ve iş bulma konusunda çok sıkıntılar yaşadık ve halen de yaşamaktayız. Daha konforlu bir evde yaşamak istedik fakat iş bulamayınca haliyle öyle bir harabede yaşamak zorunda kaldık. Gündelik olarak geçici işlerde çalışıyorum ama daimi iş bulamıyorum. Suriyeli olduğumuz için kimse bizlere iş ve ev vermiyor” dedi.
“ÇOCUĞUMA BEZ DAHİ ALAMIYORUM”
Yaşadığı zorlukları kelimelerle anlatamadığını ifade eden Kurdo, “Evi geçindirmekte zorlanıyorum. 10 aylık bir çocuğum var ve onun bezlerini bile alamıyorum. Haftanın bazı günleri günlük 10 liraya, ya da 20 liraya boya yaparak ihtiyaçları karşılamaya çalışıyorum ama yetmiyor. Bingöl’deki hayırsever ve ilgili tüm kesimlere sesleniyorum, bizler burada misafiriz. Ülkemizdeki iç savaş sona erdiğinde topraklarımıza geri döneceğiz. Bu zor günlerimizde lütfen bizlere kol kanat gerin. Kimseden yardım dilenmek istemiyorum, ailemin günlük ihtiyaçlarını karşılamak için düzenli bir iş istiyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.