Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapılarını Halka Açan Donanma Gemisine Sürpriz Ziyaret

Donanma Komutanlığı’nın TCG Mızrak Gemisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kapılarını halka açtı. Hatay’ın İskenderun Deniz Üs Komutanlığı’na demirleyen TCG Mızrak Gemisi’ni, 2. Dünya Savaşı’nda Çanakkale...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Donanma Komutanlığı’nın TCG Mızrak Gemisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kapılarını halka açtı. Hatay’ın İskenderun Deniz Üs Komutanlığı’na demirleyen TCG Mızrak Gemisi’ni, 2. Dünya Savaşı’nda Çanakkale Gelibolu’da askerlik yapan 94 yaşındaki Duran Söğüt de ziyaret etti.
Deniz Kuvvetleri Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı’na bağlı hücum bot sınıfı olan TCG Mızrak Gemisi, 55 kişilik mürettebiyle İskenderun ilçesinde misafirlerini ağırladı. 2. Dünya Savaşı’nda Çanakkale Gelibolu’da askerlik yapan 94 yaşındaki Duran Söğüt de TCG Mızrak Gemisi’ni ailesiyle ziyarete geldi. Askerlik yaptığı dönemi anlatan Söğüt, zamanın şartlarını şöyle ifade etti: “100 kişiydik 10 tane tüfeğimiz vardı. Belimizde palaska yoktu. Akşam ekmek verseler sabaha ekmeğimiz yoktu. Ya akşam yerdik ya da sabaha saklardık ekmeğimizi”.
Her şeyden önce vatan sevgisinin geldiğini kaydeden Söğüt, “önce vatan, bayrak sevgisi. Sonra evlat, anne ve baba sevgisi gelir” dedi.
Askerlerin selam vererek karşıladığı Söğüt, donanma gemisini gezdiği anda duygu dolu anlar yaşadı. TCG Mızrak Gemisi’ni ziyaret eden vatandaşlar ise memnuniyetlerini dike getirdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.