Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapıcı Aile, Üç Çocuğuyla Sokağa Atıldı

Hakkari’de bir binada kapıcılık yapan 5 nüfuslu Dincer ailesi, bina sakinleri tarafından sokağa atıldı.Hakkari’nin Geçitli köyünde geçim darlığı sebebiyle ayrılıp, 6 yıl önce şehre yerleşen ve kapıcılık yapmaya başlayan Hüseyin...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari’de bir binada kapıcılık yapan 5 nüfuslu Dincer ailesi, bina sakinleri tarafından sokağa atıldı.
Hakkari’nin Geçitli köyünde geçim darlığı sebebiyle ayrılıp, 6 yıl önce şehre yerleşen ve kapıcılık yapmaya başlayan Hüseyin - Bahar Dincer çifti, 3 çocuklarıyla birlikte bina sakinleri tarafından sokağa atıldı.
Sümbül Mahallesi’nde bulunan bir binadan bir gerekçe gösterilmeden kapı dışarı edilen aile, doğuştan kalça çıkığı rahatsızlığı olan 3 yaşındaki Emine ile Güperi ve Yusuf isimli çocuklarıyla birlikte park alanına yerleşti. Gidecek başka bir yerleri olmadığı için sokakta yaşam mücadelesi veren çift, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.
"HİÇBİR GEREKÇE GÖSTERMEDEN KAPI DIŞARI ETTİLER"
Yaşadığı olayı anlatan baba Hüseyin Dincer, 6 yıldır kapıcılık yaptığı binadan hiçbir gerekçe gösterilmeden atıldığını söyledi. Dincer, "8 yıl önce köyden göç ettim. 6 yıldır bu binada kapıcılık yapıyorum. Bina sakinleri şimdi benim binadan çıkmamı istiyor. Gidecek, sığınacak başka bir yerim yok. Doğuştan kalça çıkığı rahatsızlığı olan küçük kızım Emine’yi, sigortam olmadığı için Van’a tedaviye götüremiyorum. Kızımın bacakları beline kadar alçı içinde. Alçısı kırılmış. Şimdi evi boşalttım. Gidecek yerim, sığınacak kapım yok. Çocuklarımla birlikte parkta kalacağım. Ne yapacağımı bilemiyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum” diye konuştu.
"HER İŞLERİNİ GÖRÜYORDUK, ÇOK İYİ ANLAŞIYORDUK"
Konuşurken boğazı düğümlenen anne Bahar Dincer ise, köyde iş olmadığı için şehre yerleştiklerini belirterek, “Bize Tekser binalarında kapıcı arandığını söylediler. Bizde gelip başvurduk. Yaklaşık 6 yıldır bu binada kapıcılık yapıyoruz. Bina sakinleriyle çok iyi anlaşıyorduk. Her işlerini görüyorduk. Şimdi bizi çıkardılar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Eşim işsiz kaldı. Gidecek kimsemiz yok. Ev tutacak paramız yok. Bu binada hem kapıcılık yapıyorduk hem de bodrum katında kalıyorduk. Çocuklarımla birlikte şimdi sokaklarda kaldık. Hayırseverlerden Allah rızası için yardım bekliyorum” diye konuştu.
Bina sakinleri ise konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.