Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapanan Yolun Açılmasını İsteyen Esnaf Yolda Top Oynadı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, bir vatandaşın mahkeme kararıyla kapattırdığı yol nedeniyle bölge esnafı büyük sıkıntı yaşamaya başladı. Esnaf durumu protesto etmek için kapanan yolda top oynayıp Cumhurbaşkanından yardım istedi.İlçeye...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kapanan Yolun Açılmasını İsteyen Esnaf Yolda Top Oynadı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde, bir vatandaşın mahkeme kararıyla kapattırdığı yol nedeniyle bölge esnafı büyük sıkıntı yaşamaya başladı. Esnaf durumu protesto etmek için kapanan yolda top oynayıp Cumhurbaşkanından yardım istedi.
İlçeye bağlı Bitez Mahallesi Şah Caddesi’nde arazisi bulunan mimar Zehra Öncü’nün Bodrum Belediyesi’ne açtığı davayı kazanarak Şah Caddesi’ni trafiğe kapatmasının üzerinden yaklaşık iki ay gibi bir süre geçerken, zaten kötü giden turizm sezonu nedeniyle bunalan esnaf kapanan yolda top oynayarak duruma tepki gösterdi.
İki taraflı çıkmaz yol haline dönen caddede bir taraftan trafik keşmekeşi yaşanırken, bir taraftan da esnaf yetkililerin bir an önce konuya çözüm bulmasını istiyor. Bazı esnaflar kapanan yol nedeniyle iş yerlerini bazı günler siftahsız kapattıklarını belirtirken, bazı esnaflar da konuyu Bodrum’daki yetkililer çözemeyecekse duruma Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Turizm Bakanının el atmasını istiyor.
“BİZ BORÇLUYUZ, AÇIZ AÇ”
Şah Caddesi üzerinde 15 yıldır esnaf olduğunu belirten bir çocuk annesi Mediha Kutlu, “İşyerim, tam bu yolun kapandığı noktada. Nisandan bu yana bu sıkıntıyı yaşıyoruz, iki ay oldu. Biz elimizden geldiği kadar sakin kalmaya çalıştık. Yetkililerden bir şey yapılmasını bekledik bütün esnaf arkadaşlarımda dahil ama hiçbir şey yapılmadı. Biz çok mağdur durumdayız. Zaten yüzde 70 düşüş var Bodrum’da, hiçbir şekilde turist gelmiyor ve şu anda buradan dolmuş geçmediği için, hiçbir insan, hiçbir turist buradan geçmiyor. Şimdi biz Haziran ayındayız ve bakın şu yolda bir tane bile turist yok, dükkanların önü otopark gibi, karşıdan karşıya insan geçemiyor. Biz çok mağdur durumdayız, yetkililerin acilen bir şey yapması gerekiyor. Biz buradan geçiniyoruz yani, yazın kazandığımız para ile kışınki ev kiramızı, vergimizi, sigortamızı, devlete ait borçlarımızı yatırıyoruz ama bu şekilde biz borçluyuz, açız aç. Benim bir tane çocuğum var ve ben şu anda geçinemiyorum. Ben ne yapacağım? Dükkanımı kapatayım mı? Yani. Lütfen bize yardımcı olun. Ben yetkililerden, sayın Başbakanım, sayın Cumhurbaşkanım, sayın turizm bakanım, lütfen bu konuya bir el atın” dedi.
“BELEDİYE BAŞKANI VE KAYMAKAMA SESLENİYORUZ”
Ercan Gün isimli bir diğer esnaf ise belediye başkanı ve kaymakama seslendiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Lütfen bir an önce Bodrum’un incisi, güzel turizm cennetinin lekeleyici olan bu manzarasını bir an önce kaldırsınlar, bir an önce şu esnafın sözlerine kulak versinler. Belediye başkanı ve kaymakamın elinde olan bir şeydir, esnafın elinden hiçbir şey gelmiyor. Mal sahibi kadın kendine göre haklı durumda, ya istimlak edilecek, ya da kadına bir rica edilecek ve şu zincir bir an önce kalksın diye. Tek istediğimiz bir an önce bu konuya el atmaları, başka da bir isteğimiz yok.”
“SESİMİZİ DUYSUNLAR”
Yine aynı bölgede restoran işletmeciliği yapan Emrullah Bilgiç ise, “Gelen misafirlerimiz araçlarıyla geliyorlar ama biz restoranımızın yerini tarif ediyoruz ama gelemiyorlar. Arka yolun kapalı olmasından dolayı adresimize gelemiyorlar veya dolmuşla geldiklerinde de yine aynı şekilde sahile gelemiyorlar. Bunun gerçekten utanç verici bir durum olduğu düşünüyoruz. Bütün esnaf arkadaşlarımın dediği gibi gerçekten sıkıntılı durumdayız. Yetkili arkadaşlara sesleniyoruz; Sesimizi duysunlar, bir an önce bu olaya el atmalarını rica ediyoruz" şeklinde konuştu.
YOL 27 NİSAN’DA KAPANDI
Mimar Zehra Öncü belediyeye karşı 4 yıldır verdiği hukuk mücadelesini kazanınca, 27 Nisan tarihinde Şah Caddesini trafiğe kapatmıştı. O günden beri trafiğe kapalı olan caddeye zincir çekilerek üzerinde "Özel mülktür. Bu yol Bodrum 1. Asliye Hukuk Mahkemesi 2012/218E, 2015/437 sayılı kararı gereğince kapatılmıştır" yazılı tabela asıldı.
Sadece yayalar ve motosikletlilerin kullanabildiği caddeden geçen motosikletlerin de caddeye girebilmek için kaldırımı aşması gerekiyor. Kapatılan iki noktada yapılan parklar ise ayrı bir sorun teşkil ediyor. Yolun kapanmasıyla işleri büyük zarar gören ve sezonu nasıl geçireceklerini kara kara düşünen bölge esnafı en azından sezon sonuna kadar caddenin trafiğe açılmasını talep ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.