Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapan: "Türkiye Son 40 Yıl Boyunca Teröre En Fazla Maruz Kalan Bir Ülke"

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, Ordu Üniversitesi tarafından düzenlenen "Milli Egemenlik ve Medya" konulu söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik Bölümü...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, Ordu Üniversitesi tarafından düzenlenen "Milli Egemenlik ve Medya" konulu söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.
Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik Bölümü tarafından "Medya Çalıştayı" düzenlendi. Düzenlenen çalıştayın son gününde Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, "Milli Egemenlik ve Medya" konulu söyleşi programına konuşması olarak katıldı. Ordu Üniversitesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşi programına Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ulubey Meslek Yüksekokulu Müdürü Zekai Tarakçı, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
"Milli Egemenlik ve Medya" konulu söyleşi programı saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marş’ının okunması ile başladı. Ulubey MYO’nun tanıtım videosunun izlenilmesinin ardından programa konuşmacı olarak katılan Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, söyleşiye katılan öğrencilere Anayasa ve medya ilişkisi hakkında sunum gerçekleştirdi. Kapan, sunumunda Anayasa’da belirlenen basın kanunları ve ilkeleri hakkında öğrencilere bilgiler aktardı.
"HER DEVLET KENDİ ŞARTLARINA GÖRE ’HAK VE HÜRRİYETLERDE’ DÜZENLEME YAPAR"
Sunumun ardından Türkiye’de ve dünyada yaşanan siyasi olaylara değinen Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, ülkeler arasında benzerlik gösteren ’hak ve hürriyetler’ hakkında açıklamalarda bulundu. ’Hak ve hürriyetlerin’ belirlenmesinde, ülkelerin durumlarının önemli olduğunu ifade eden Kapan, "Hiçbir hak ve özgürlük dünyanın hiçbir ülkesinde sınırsız değildir. Mutlaka her devlet kendi şartlarına göre, ’hak ve hürriyetlerde’ düzenlemeler yapar, sınırlandırmalar getirir. Tabi 80 milyonluk Türkiye’yi 5-6 milyonluk Danimarka ile, 3-4 milyonluk İsveçle, Norveçle ya da Yunanistan ile Yunanistan 10.5 milyon İstanbul 17 milyon. Mukayeseyi yaparken de dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü kanunlar sosyolojik tabloya uygun değilse o kanunlar yeterli olmaz. İstediğiniz kadar kanun çıkarın kamu düzenini sağlayamazsınız. Dolayısıyla kanunların mantıki olması lazım, toplumu gelenek ve göreneklerine uygun olması lazım, çağdaş ihtiyaçlara cevap veriyor olması lazım. Bunu ne kadar başardık? Çok iddialı olamayız. Ama çokta kötü olmadığımızı söylemeliyiz" dedi.
"BU ELEŞTİRİLER HİÇBİR ZAMAN BİTMEYECEK"
Türkiye’nin son 40 yıldır teröre maruz kaldığını ve buna rağmen ’medya hürriyeti’ ve ’düşünce hak ve hürriyetleri’ konusunda yaptığı düzenlemelerin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Kapan, "2001’den itibaren ABD’de, İngiltere’de İspanya’da terör hadiseleri baş gösterince oralarda inanılmaz olağanüstü tedbirler getirildi. Hala ABD’de de, İngiltere’de, İspanya’da ve şimdilerde Fransa ve Belçika’da teröre karşı olağanüstü hal yöntemleri var ve uygulanıyor. Bir kişi uçakta ’Allah’ kelimesi söyledi diye uçuşu iptal ediyorlar ve yolcuyu aşağı indiriyorlar. Teröre son 40 yıl boyunca en fazla maruz kalan bir ülke olarak Türkiye’nin bu mana da ’medya hürriyeti’ ile ilgili ’düşünce hak ve hürriyetleri’ ile ilgili gerçekçi olarak yaptığı düzenlemelere normal şartlarda kimsenin itiraz etmemesi lazım. Ama terör örgütleri üzerinden Türkiye’ye operasyon yapan ülkelerin propaganda unsurları bizdeki 5. kol elamanları ile birleşerek sürekli bu kara propagandayı yapıyorlar. Bunlara karşı tabi ki sessiz kalmayacağız ve müdafaamızı yapacağız ama unutmayalım ki bu eleştiriler hiçbir zaman bitmeyecek" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.