Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapalıçarşı esnafı darbe girişimini protesto etti

Kapalıçarşı esnafı, darbe girişimini protesto etti. Tarihi çarşıyı Türk bayrakları ile süsleyen esnaf, çarşı içinde yürüyerek darbe girişimine tepki gösterdi.Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grubun 15 Temmuz akşamı yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kapalıçarşı esnafı, darbe girişimini protesto etti. Tarihi çarşıyı Türk bayrakları ile süsleyen esnaf, çarşı içinde yürüyerek darbe girişimine tepki gösterdi.
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grubun 15 Temmuz akşamı yaptığı darbe girişimine tepkiler sürüyor. Tarihi Kapalıçarşı esnafı, cuntacı hainlerin darbe girişimini, düzenlediği yürüyüşle protesto etti. Tarihi çarşıyı Türk bayrakları ile süsleyen esnaf, Nuruosmaniye kapısından yürüyüşe geçti. Esnafın yürüyüşüne Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı. Çarşı içinden Beyazıt’a kadar yürüyen çarşı esnafı, attıkları sloganlarla darbeye tepki gösterirken Hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ise destek verdi.
Yürüyüş boyunca "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları ile yürüyen esnaf sık sık tekbir getirerek yürüyüşüne devam etti. Yürüyüşün sonunda ise tarihi çarşı esnafı hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.
Yürüyüşün sonunda açıklamalarda bulunan Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler, "Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz kalkışması, aynı zamanda sivil hayatın da zaferi olarak anılacaktır. Darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tutan hükümetimizin, siyasi partilerimizin, medyamızın ve halkımızın kararlı duruşu geleceğe olan inancımızı daha da güçlendirmiştir. Hiçbir baskı, hiçbir güç Türkiye’mizin layık olduğu hedeflere ulaşmasına engel olamayacaktır" diye konuştu.
"Türk milleti büyük bir ders vermiştir"
Demokrasinin yanında duran esnafa teşekkür eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, "15 Temmuz, yurt dışından bakıldığından hainlerin kalkışması ile belki ülkemizi küçük düşürecek bir duruma getirdi. Ancak Türk milletimizin vakur duruşu, geleceğine, seçtikleri siyasilere sahip çıkması ve meclisin arkasından dimdik durması ile demokrasi havarilerine büyük bir ders vermiştir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.