Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapalı Spor Salonuna ’Muhammet Ali’ İsmi Verildi

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında, Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak hizmet vermekte olan Salköprü Spor...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında, Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak hizmet vermekte olan Salköprü Spor Salonu’na, geçtiğimiz gün hayatını kaybeden efsane boksör Muhammet Ali Clay isminin verilmesi kararlaştırıldı.
Büyükşehir Meclis Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yapılan toplantı sırasında, Ramazan ayının hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İstanbul ve Mardin Midyat’ta meydana gelen terör olaylarını da kınadı. Çakır, “Terörle hiçbir yere varılamayacağının bilinmesi gerekmektedir. Ülkemizin birlik, bütünlüğü, istikrarı ve düzeni için kenetlenmemiz lazım. Allah böyle bir acıyı bir daha milletimize yaşatmasın. Şehit olmuş bütün güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ayrıca Alman meclisinin almış olduğu bir karar var, bunu kınadığımızı da belirtmek istiyorum. Bugün bütün dünyanın gıpta ile izlediği bir olay var ülkemizde. Şu anda mazlumlara, yetimlere, göçe ve soykırıma tabi tutulmuş halklara sahip çıkan bir tek Türkiye var. 3,5 milyon insana kucak açmışız ve onların bütün ihtiyaçları ile ilgilenen bir ülkeyi soykırım ile suçlamak gerçekten akıllara ziyan” şeklinde konuştu.
Çakır’ın konuşmasından sonra gündem dışı verilen teklifler gündeme alınarak, maddelerin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler bir sonraki toplantıya, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi. Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak hizmet vermekte olan Salköprü Spor Salonu’na, geçtiğimiz gün hayatını kaybeden ve duruşu ile bütün dünyanın takdirini kazanmış Muhammet Ali Clay isminin verilmesi için verilen teklif de görüşülerek kabul edildi.
KAFE 5 YILLIĞINA ESENLİK LTD. ŞTİ.’YE KİRALANDI
Mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesine ait olan Hürriyet Parkı içerisinde bulunan kafenin 5 yıllığına KDV hariç 10 bin TL’ye Esenlik Şirketi’ne kiraya verilmesine ilişkin gündem maddesi görüşülerek kabul edildi. S plaka tahsis ücretlerinin taksitlendirilmesine ilişkin gündem maddesi de görüşülerek karara bağlandı. Daha önceki meclis toplantılarında belirlenen S plaka tahsis ücretlerinin biri peşin olmak üzere 4 eşit taksit halinde ödenmesine karar verildi.
Malatya Büyükşehir Meclisi, Haziran Ayı toplantısı ll. oturumu 13 Haziran Pazartesi günü saat 14.00’te yapmayı kararlaştırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.