Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanser Savaşçıları Beşiktaş Belediyesi Öncülüğünde Viyana’dan Berlin’e Pedal Çevirecek

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar kansere savaş açtı. Bu konuda farkındalığı artırmak için düğmeye basan Başkan Hazinedar, Uluslararası bisiklet etkinliği GBI-Europe’da Kanser Savaşçıları Derneği gönüllülerinden oluşan...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar kansere savaş açtı. Bu konuda farkındalığı artırmak için düğmeye basan Başkan Hazinedar, Uluslararası bisiklet etkinliği GBI-Europe’da Kanser Savaşçıları Derneği gönüllülerinden oluşan bisiklet ekibi ile Türkiye’yi temsil ederek, Viyana-Berlin arasında pedal çevirecek.
Etkinlik çerçevesinde Viyana-Berlin arasında kanser konusunda farkındalığı artırmak için 7 günde yaklaşık 800 kilometre pedala basılacak. Kanser Savaşçıları sporcularının 29 Mayıs-4 Haziran tarihlerinde yapılacak organizasyona katılımı Beşiktaş Belediyesi desteğiyle gerçekleşiyor.
Almanya menşeli Global Biking Initiative (Küresel Bisiklet İnisiyatifi)’in 2008’den bu yana gerçekleştirdiği uluslararası etkinliğe bu yıl 26 ülkenin bisiklet takımları katılacak. Her bir ülke takımının bir sivil toplum kuruluşu yararına bisiklete bindiği organizasyonda Türkiye’den katılan 23 kişilik sporcu ekibi Kanser Savaşçıları Derneği ve Düşler Akademi için 7 günde tam 795 kilometre yol alacak.
BERLİN’DEKİ SÜRÜŞE BAŞKAN HAZİNEDAR DA KATILACAK
29 Haziran’da Viyana’dan start alan bisikletçiler Prag’dan geçerek, günde ortalama 100-159 kilometre gidip turlarını 4 Haziran’da Berlin’de sonlandıracak. Organizasyonun son gününde Berlin’deki sürüşe Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinadar da bisikletiyle iştirak ederek, Türkiye takımına destek verecek.
Kansere karşı farkındalık oluşturmak için yola çıkan 11 kişilik Kanser Savaşçıları sporcuları arasında ise ilginç isimler bulunuyor. Sadece bu amaç uğruna bisiklete başlayan ve antrenmanlar sırasında yaklaşık 10 kilo zayıflayan Onkolog Dr. Kerim Kaban ve daha pek çok onkoloji uzmanı, yakınlarını kanser sebebiyle kaybeden ya da sevdikleri bu hastalıkla mücadele eden gönüllüler, hem bu spora hem de kanserle mücadeleye gönül vermiş doktorlar 11 kişilik Kanser Savaşçıları arasında yer alıyor.
Bu zorlu yolda Kanser Savaşçıları gönüllülerini yalnız bırakmayıp, onlarla bisiklete binecek bir başka isimse Kanal D Ana Haber Bülteni sunucusu Serdar Cebe olacak. Dernek, organizasyon aracılığıyla gelecek bağışlarla çocuk onkoloji servislerine serum askılıklı bisikletler hediye etmeyi ve onkoloji servislerinin eksikliklerini tamamlamayı planlıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.