Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanser Hastasının Ölmeden Önceki Son İsteği Yerine Getirildi

Diyarbakır’da, kanser hastası olan ve hastalığın bütün vücudunu sararak son evresine giren 46 yaşındaki adam, ölmeden önce 12 yıllık imam nikahlı eşi ile resmi nikah kıymak istedi. Kanser hastasının son isteği yerine getirildi.Diyarbakırlı...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da, kanser hastası olan ve hastalığın bütün vücudunu sararak son evresine giren 46 yaşındaki adam, ölmeden önce 12 yıllık imam nikahlı eşi ile resmi nikah kıymak istedi. Kanser hastasının son isteği yerine getirildi.
Diyarbakırlı 46 yaşındaki Mehmet Çetin Toprak, yaklaşık iki yıl önce pankreas kanserine yakalandı. Toprak’a yapılan tüm müdahalelere rağmen hastalık tüm vücuda yayıldı. Büyük bir şok yaşayan Toprak, hayatının son günlerinde en çok yapmak istediği ömrünün yarısını birlikte geçirdiği imam nikahlı eşiyle resmi nikah kıymak istedi. Durumu hastane yetkililerine ileten Toprak için tüm hastane seferber oldu. Belediyeden nikah memuru talep eden hastane yönetimi, bir odayı nikah salonuna çevirdi. Toprak’ın doktoru ile hastane yönetimi de çiftin nikah şahidi oldu.
EŞİNİN ELİNİ BİR AN OLSUN BIRAKMADI
Hasta yatağından aldığı eşinin elini bir an olsun bırakmadan nikah kıyacakları odaya geçen Lahiye Toprak’ın oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Nikah memurunu gören çift duygulanırken, nikah memurunun ‘İyi günde ve kötü günde hastalıkta ve sağlıkta kimsenin baskısı altında kalmadan evlenmeyi kabul ediyor musunuz’ sorusuna Toprak çifti büyük bir heyecanla ’evet’ dedi. Nikah töreninin ardından Lahiye Toprak, eşinin ayağına basmayı da ihmal etmedi. Evlilik cüzdanları ile mutluluk pozu veren çift, bunu birbirlerine sarılarak kutladı. Kanser hastası Mehmet Çetin Toprak’ın 4 çocuğunun annesi Lahiye Toprak, nikah işlemlerinin ardından yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu ve eşinin sağlığına kavuşması için hep dua ettiğini söyledi. Konuşma engeli olan Mehmet Çetin Toprak ise, mutluluğunu işaretlerle dile getirdi.
NİKAH PASTASI KESİLDİ
Nikah töreninin ardından Lahiye Çetin, yine eşinin elini tutarak yatağına kadar getirip yerine uzandırdı. Bu sırada hastane yönetimi çifte bir sürpriz daha yaparak nikah pastası getirdi. Nikah pastalarını birlikte kesen çift, hastane yönetimine teşekkür etti. Kanser hastası Çetin Toprak, ameliyata gireceği için pastayı yemezken, kendi eli ile çiçeği burnunda eşi Lahiye Toprak’a yedirdi.
“TEDAVİLERE YANIT VERMİYOR”
Mehmet Çetin Toprak’ın doktoru Memorial Diyarbakır Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. M. Ali Kaplan, “Çetin Bey bizim iki yıldır takibimizde olan bir hasta. Doğuştan konuşma engelliği vardı. Aynı zamanda yayılmış bir pankreas tümörü vardı, karaciğere yayılımı vardı. Biz hastamıza kemoterapi başladık. Son dönemlerde hastalığında bir ilerleme mevcut. Tedavilere yanıt da azalmaya başladı. Gidişat anlamında sıkıntılı bir hastamız. Onun bizden bir ricası oldu. Biz de kendisini kırmadık" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.