Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanal Edirne projesinde çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Karaağaç KA-1 Tahliye Kanalı (Kanal Edirne) Projesinde çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Toplam uzunluğu 7 bin 800 metre olan...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Karaağaç KA-1 Tahliye Kanalı (Kanal Edirne) Projesinde çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Toplam uzunluğu 7 bin 800 metre olan kanalın 4 bin 500 metresi tamamlandı.
Kanal Edirne projesinin Türkiye-Yunanistan sınırını çizerek akan Meriç Nehri’nin, Edirne merkezinde meydana getirdiği taşkın zararlarını önlemek maksadıyla geliştirildiğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Bu projenin yapımına 27 Kasım 2015 tarihinde başladık. 60 metre taban genişliğinde, 3 metre yükseklikte ve 7 bin 800 metre uzunluğunda inşa edilen Kanal Edirne projesinde 1,5 milyon metreküp taşımalı kazı yapılacak" değerlendirmesinde bulundu.
Kanal üzerine 6 adet köprü inşa edilecek
Bugün itibarıyla kanalın 4 bin 500 metrelik kısmının tamamlandığının altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Yapılacak 1,5 milyon metreküplük kazının ise 737 bin metrekünü bitirdik. Günlük ortalama 4 bin metreküp kazı yapılan kanal tamamlandığında saniyede 773 metreküp debiyi taşıma kapasitesine sahip olacak" diye konuştu.
Kanal üzerine ayrıca 6 adet köprü inşa edileceğini de belirten Prof. Dr. Eroğlu, "Bu köprülerin yapımı hususunda da çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 45 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edeceğimiz bu kanal ile bölgede yaşanan taşkınlara son vermeyi hedefliyoruz" dedi.
Sigorta görevi üstlenecek
Edirne’de yaşanan taşkınları önlemek için Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak ne gerekiyorsa yapacaklarının söyleyen Veysel Eroğlu, "Proje ile Karaağaç mevkiini koruyacağız ve aynı zamanda Meriç Nehri’ne gelebilecek yüksek debideki suyun bir kısmını tahliye kanalına aktaracağız. Böylelikle meydana gelebilecek büyük bir taşkında sigorta görevi üstlenecek olan Kanal Edirne’ye belli bir aşamadan sonra suyun fazla olan kısmı aktarılacak ve Meriç Nehri’nden geçecek büyük debilerin tahliyesine katkı sağlayacak" ifadelerini kaydetti.
Meriç taşkın değil, bereket getirecek
Meriç Nehri’nin diğer bölgelerinde de ıslah çalışmalarının devam ettiğini, birçok projenin ise tamamlandığını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Ayrıca nehir üzerindeki tarihi köprüler zamanla biriken kumlardan temizleniyor ve eski muhteşem görüntüsüne kavuşturuluyor. İnşallah Meriç bundan sonra taşkın değil, bereket getirecek" diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.