Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanada Parlamentosu Milletvekili Ahmet Hussen, TİKA Başkanı Serdar Çam’ı ziyaret etti

AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım’ın daveti üzerine Türkiye’de bulunan Kanada Parlamentosu Milletvekili Ahmet Hussen, TİKA Başkanı Serdar Çam’ı makamında ziyaret etti. Kanada Parlamentosu’ndaki Afrika kökenli tek milletvekili...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım’ın daveti üzerine Türkiye’de bulunan Kanada Parlamentosu Milletvekili Ahmet Hussen, TİKA Başkanı Serdar Çam’ı makamında ziyaret etti. Kanada Parlamentosu’ndaki Afrika kökenli tek milletvekili olan Hussen, TİKA’nın Somali’deki faaliyetlerini takdir ile takip ettiklerini ifade etti.
Somali asıllı Kanadalı Milletvekili Ahmet Hussen ve TBMM AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, TİKA Başkanı Serdar Çam’ı makamında ziyaret etti. Somali-Kanada Dostluk Komisyonu Başkanı görevini yürüten Hussen, Türkiye’nin Somali’ye yönelik yardımlarının uluslararası toplum tarafından takdir edildiğini vurgulayarak, kendisinin BBC kanalında bir programda Türkiye’den yaşlı bir kadının Somali’ye yardım için parmağındaki altın yüzüğü verdiğini izlediğinde çok etkilendiğini söyledi.
"Türkiye Somali’de halkla iç içe"
Hussen, pek çok uluslararası kalkınma ajansının Kenya ve Etiyopya üzerinden Somali faaliyetlerini yönettiğini, çoğu zaman sahada bulunmadıklarını bildiklerini, ancak TİKA’nın her projesinde Somali’de sahada faaliyet gösterdiğini gördüklerini ifade etti. “Uluslararası yardım kuruluşları her yıl Somali için yardımlarda bulunuyor ancak bu yardımların ancak yüzde 10’luk kısmı Somali halkına ulaşıyor. Diğer taraftan Türkiye Somali’de tüm faaliyetlerini halkla iç içe sahada yürütüyor ve yardımlarını tam manasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor” diyen Hussen, TİKA’nın özellikle Somali’deki kalkınma yardımları tecrübesini Kanada’da ilgili kuruluşlar ve STK’lar ile paylaşmasını arzu ettiklerini ifade etti.
Türk Tipi Kalkınma Modelini anlatmak üzere Kanada’ya davet
Hussen, Çam’ı, kalabalık bir Somali ve Afrika diasporasının yaşadığı Kanada’nın Toronto kentinde Ağustos ayında uluslararası kalkınma gündemi ile düzenlenecek toplantıda Türk Tipi Kalkınma Modelini anlatmak üzere Kanada’ya davet etti. TBMM AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-İsviçre Parlamento Dostluk Grubu Başkanı) Hurşit Yıldırım ise görüşmede, parlamentolar düzeyinde Kanada ile ilişkilerin üst seviyede olduğunu belirterek önümüzdeki süreçte TİKA’nın Afrika ve Somali’deki proje ve faaliyetlerini Kanada parlamentosu üyelerinin ve Kanada Uluslararası Kalkınma Ajansı (CIDA) mensuplarının katılacağı bir platformda anlatılmasının yararlı olacağını vurguladı.
Çam ise, ziyaretten ve işbirliği taleplerinden memnun olduklarını kaydederek, kendisinin THY’nin Somali’ye uçuş yapmadığı bir dönemde eski bir uçakla Somali’ye ilk gidenlerden olduğunu belirterek, o günden bugüne pek çok olumlu sürecin başarıyla tamamlandığını kaydetti. Çam, TİKA’nın hâlihazırda 53 Program Koordinasyon Ofisi ile 140’dan fazla ülkede faaliyet gösterdiğini ifade ederek, Somali’ye yapılan yardımların 1 milyar dolara ulaştığını vurguladı. Çam, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında ailesi, milletvekilleri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte Somali’ye gerçekleştirdiği tarihi ziyarette kendisinin de bulunduğunu, bu ziyaret sonrasında Somali’ye yönelik yardımların koordinasyonu konusunda TİKA’ya verilen görev çerçevesinde hastane, asfalt yol yapımı, askeri eğitim tesisleri inşası gibi pek çok önemli projenin başarıyla tamamlandığının altını çizdi.
"Toplumun her kesimi imkanı ölçüsünde bağışta bulundu"
Çam, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gönülden ve samimiyetle Somali’ye yardımda bulunulması çağrısı üzerine Türkiye’de başlatılan yardım kampanyalarına toplumun her kesiminin imkânı ölçüsünde bağışta bulunduğunu, Somali için toplanan bu yardımların Somali halkına gerçekleştirilen projeler ile ulaştırıldığını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.