Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kan Bağışı Kampanyasına Çağrı…

Bebe-Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) ile Kızılay’ın Yıldırım ve Osmangazi şubeleri işbirliğiyle, 12-13 Aralık tarihlerinde, Vişne Ticaret Bölgesi’nde kan bağışı kampanyası düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2019 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2019 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kan Bağışı Kampanyasına Çağrı…

BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız ve Yönetim Kurulu, Kızılay Yıldırım Şube Başkanı Ömer Aykan ve Kızılay Osmangazi Şubesi Başkanı Halil Atalay, Kızılay Bursa Kan Merkezi Müdürü Dr. Orhan Emin Latif, Kızılay Bursa Kan Bağışı Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Alime Toklu Ayaz ve şube yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

BEKSİAD Dernek Merkezi’ndeki ziyarette konuşan Başkan Ömer Yıldız, Kızılay’ın köklü maziye sahip olduğuna dikkat çekti. Yıldız, “Yaptığı çalışmalarla gurur duyduğumuz bir kuruluş Kızılay. Bu kuruluşla işbirliği yapacak olmak bizi ayrıca sevindiriyor. Kan bağışının önemi, zor zamanlarda daha fazla belli oluyor. O zor zamanlar öncesinde düzenli aralıklarla bağış yapmak hayati önem taşıyor aslında. Biz de BEKSİAD olarak, yaklaşık 70-80 bin çalışanın istihdam edildiği bu bölgede, bir farkındalık oluşturmak istedik. Bu kapsamda da Kızılay’ımızın kan bağışı aracı, 12-13 Aralık tarihleri arasında Vişne Ticaret Bölgesi’nde Vişne Taksi durağının yan tarafında konuşlanacak. Konu hayati önem taşıyan bir konu ve bölge sanayicilerimizin, vatandaşlarımızın gerekli ilgili göstereceğine inanıyorum” dedi.

Kızılay Yıldırım Şube Başkanı Ömer Aykan ve Kızılay Osmangazi Şubesi Başkanı Halil Atalay da şubelerin çalışmaları hakkında bilgi vermenin yanı sıra, kan bağışının önemine dikkat çekerken, Vişne Ticaret Bölgesi’ndeki firma sahiplerine, çalışanlara ve Yıldırım’da yaşayanlara kan bağışı yapmaları çağrısında bulundu.

Türkiye genelinde 18 bölgenin var olduğuna işaret eden Kızılay Bursa Kan Merkezi Müdürü Dr. Orhan Emin Latif ise, “Bizim de burada, Bursa’da Güney Marmara Kan Merkezi’miz var. Yalova, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa’daki kan bağış merkezlerinde toplanan kanı, biz bölgeye veriyoruz. Bölge de ürünlerine ayrıştırıyor, testlerini İstanbul’da çalışıyor, bir gün sonra etiketini basıyor. Bizler soğuk zincir bozulmadan, hastanelerin kan merkezlerine götürüyoruz. Hizmet bu şekilde yürüyor” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.