Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamyon ve  Tır şoförlerinin Yavuz Sultan Selim sevinci

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılması sonrasında  FSM Köprüsü’nden geçişleri yasaklanan ve yeni köprüye yönlendirilen Tır ve kamyon şoförleri yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.İstanbul Boğazı’nı 3. defa birleştiren Yavuz...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılması sonrasında  FSM Köprüsü’nden geçişleri yasaklanan ve yeni köprüye yönlendirilen Tır ve kamyon şoförleri yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.
İstanbul Boğazı’nı 3. defa birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasıyla birlikte, daha önce Fatih Sultan Mehmet(FSM) Köprüsü’nü kullanan kamyon ve Tır’lar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçmeye başladı.  Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişleri yasaklanan ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanan şoförler köprünün açılmasından oldukça mutlu oldu. Kilometre bazında yollarında bir uzama olan ancak saatlerce beklemekten kurtularak  zamandan büyük bir tasarruf eden kamyon ve Tır şoförleri Mahmutbey Gişeler’den girdikten  sonra 1 saatte Gebze’ye ulaşabiliyor.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasından dolayı mutluluğunu ifade eden TIR şoförü  İmran Şenyaşa, “Mahmut Bey Gişeleri’nden saat 2’de geçmiştim. Benim Fatih Sultan Mehmet(FSM) köprüsünden geçişim akşam 11 idi. Bazen trafikte saatlerce duruyorduk. Çektiğimiz rezillik bin parasıydı. FSM köprünün üzerinde 5 dakika sabit durduğumu biliyorum. Yürümüyordu. Dur kalk dur kalk saatlerce hem zamandan kaybımız oluyordu hem işçiliğimizden. Burası açıldığı zaman bu anlatılacak bir şey değil. Geçmesi 5 dakika sürmüyor.Gebze’den giriyoruz 1 saat içinde İkitelli’ye gidiyoruz.Ama öbür türlü olsaydı saatlerce. Düşünün 2’de Mahmutbey’i geçiyorum, 9-10 gibi FSM’yi geçiyorum. Sürekli olan bir şey. Müthiş bir şey anlatılmaz. Bunu yapanlarda Allah bin kere razı olsun. Bu müthiş bir şey aklın alacağı bir şey değil” dedi.
Şanlıurfa’dan aldığı yükü Tekirdağ’a götüren Mahmut Damar, “Bu köprü bizim için Tır’cılar için iyi oldu. Yolumuz bi 20 kilometre uzadı ama değer. Önceden 5-6 saat beklerdik. Şimdi direk geçiyoruz.  Beklerdik orada. Şimdi öyle bir kalabalık kalmadı. Rahatça geçiyoruz” diye konuştu.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanan Cuma Başkurt ise, “Önceden 3-4 saat bekliyorduk. Şimdi bekleme yok, yasak saati yok. 1 saat uzamalı geçeriz 50-60 kilometre uzamalı geçeriz ama rahat geçeriz. Kafa rahat kalabalığa girmeden tek viteste geçiyoruz” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.