Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamu Denetçiliği Kurumu, vatandaş ile idareciler arasında köprü vazifesi görüyor

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Uşak Üniversitesi Prof. Dr. Sayın Dalkıran’ı makamında kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Uşak Üniversitesi Prof. Dr. Sayın Dalkıran’ı makamında kabul etti.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Uşak Rektörü Prof. Dr. Sayın Dalkıran’ı makamında ağırladı. Uşak Üniversitesi hakkında Başdenetçi Malkoç’a bilgiler sunan Rektör Dalkıran, Uşak Üniversitesinin 33 bin 166 öğrencisi olduğunu, 12 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul ve 11 meslekokullarıyla hizmet verdiklerini bildirdi. Dalkıran, üniversitenin her yıl yaklaşık 175 konferans, panel, sergi, konser, şenlik gibi etkinliklerin düzenlendiğini belirtti.

Rektör Dalkıran, Uşak Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası akreditasyonları tamamlamış, şehir ve sanayiyle bütünleşmiş, nitelikli bir büyüme ile bölgeye rol model olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Başdenetçi Şeref Malkoç ise Kamu Denetçiliği Kurumunun işleyişi ve faaliyetlerini anlattı. Vatandaşların idareyle olan sıkıntılarına ilişkin şikayetlerini başvurular üzerine inceleme yaptıklarını belirten Malkoç, kuruma başvuruların ücretsiz olduğunu bildirdi. KDK’ya başvuruların oldukça kolay olduğunu ifade eden Malkoç, vatandaşların, KDK’nın internet sitesi üzerinden e-başvuruyla, fax, e-mail, valilik ve kaymakamlık aracılığıyla şikâyet başvurusunda bulunabildiğini söyledi. KDK’nın, idareciler ve insanlar arasında bir köprü görevi gördüğünün altını çizen Malkoç, bir yönü ile de vatandaşın avukatlığını yaptığını, kararlarıyla da idareye yol gösterdiğini belirtti.

Malkoç, KDK’nın 5 yıldan beri, “insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” ile “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışı ile faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getirdi. Malkoç, Rektör Dalkıran’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.