Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamu Denetçiliği Kurumu liselerde yarışma düzenliyor

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), gençlerde hak arama kültürünün gelişmesi, öğrencilerin haklarını nerede ve nasıl arayacaklarını öğrenmeleri amacıyla lise ve dengi okul öğrencileri için kompozisyon, resim veya afiş tasarımı yarışması...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2018 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamu Denetçiliği Kurumu liselerde yarışma düzenliyor

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), gençlerde hak arama kültürünün gelişmesi, öğrencilerin haklarını nerede ve nasıl arayacaklarını öğrenmeleri amacıyla lise ve dengi okul öğrencileri için kompozisyon, resim veya afiş tasarımı yarışması düzenliyor.

KDK’dan yapılan açıklamaya göre, gençlerin, KDK hakkında bilgi sahibi olması ve ülkemizdeki hak arama sistemini öğrenmesi, kamu kurum ve kuruluşlarının uygulamaları neticesinde haksızlığa uğrayan gençlerin haklarını nerede ve nasıl arayacaklarını öğrenmeleri amacıyla lise ve dengi okul öğrencileri için kompozisyon, resim veya afiş tasarımı yarışması düzenliyor. 5 Mart 2018’de başlayan başvurular, 20 Nisan 2018’de sona erecek.Yarışmada birinciye 3000, ikinciye 2000 ve üçüncüye 1000 TL ödül verilecek olup, ayrıca her iki dalda üç eser sahibi öğrenciye 500’er TL teşvik ödülü verilecek. Aynı anda her iki dalda katılımın mümkün olduğu yarışmaya katılacak öğrenciler, detaylı bilgilere www.ombudsman.gov.tr ve info@ombudsman.gov.tr adresinden ulaşabilecek. Yarışmacılardan, KDK ile hak arama bilinci arasında bağ kurmaları ve daha önce söylenmemiş sözleri ya da düşünülmemiş olan yaklaşımları arayıp bulmaları bekleniyor.

İnsanların kamu idareleriyle yaşadığı sorunları şikayet edebilecekleri anayasal bir kurum olan KDK, şikayet başvurularını hukuka ve hakkaniyete göre titizlikle incelemekte ve çözüme kavuşturmakta. 2017 yılında 17 bin 131 başvuru alarak 2016 yılına göre yüzde 210 artış sağlayan KDK’nın verdiği kararlara idarelerin uyma oranı 2016 yılında yüzde 42 iken, 2017 yılında bu oran yüzde 65’e yükseldi.

KDK, gençlerin Ombudsmanlık Kurumunu öğrenmeleri, çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmaları ve hak arama kültürlerinin gelişmesi amacıyla 184 üniversitede "Ombudsmanlık Öğrenci Toplulukları” kurulması konusunda rektörlere mektup gönderdi ve birçok üniversitede Ombudsmanlık Kulüpleri kuruldu. Üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalarının yanı sıra ilköğretim okullarında öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantıları da yapılarak Ombudsmanlık Kurumunu, işleyişini ve faaliyetlerini anlatıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.