Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç: “Biz 15 Temmuz’da Fatih’in İstanbul’un fethindeki heyecanını gördük”

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (KDK) BAŞDENETÇİSİ ŞEREF MALKOÇ, “BİZ 15 TEMMUZ’DA, FATİH’İN İSTANBUL’UN FETHİNDEKİ HEYECANINI GÖRDÜK. ÇANAKKALE’NİN RUHUNU, KURTULUŞ SAVAŞINDAKİ MÜCADELE AZMİNİN, İNSANIMIZDA VAR OLDUĞUNU VE DİRİ OLDUĞUNU GÖRDÜK. BUNDAN İLHAM ALARAK CUMHURİYETİMİZİN 100’ÜNCÜ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ OLAN 2023 HEDEFLERİNE DAHA RAHAT GİDECEĞİMİZİ YİNE 2053 VE 2071 HEDEFLERİNE, DEMOKRASİ, HUKUK, HAKKANİYET VE ADALET ANLAYIŞINDA İLERLEYECEĞİMİZİ VE TÜRKİYE’NİN HUKUK, DEMOKRASİ VE HAKKANİYETLE TAÇLANARAK BU İŞE YÜRÜYECEĞİNİ GÖRDÜM” DEDİ.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2020 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2020 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç: “Biz 15 Temmuz’da Fatih’in İstanbul’un fethindeki heyecanını gördük”

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Biz 15 Temmuz’da, Fatih’in İstanbul’un fethindeki heyecanını gördük. Çanakkale’nin ruhunu, Kurtuluş Savaşındaki mücadele azminin, insanımızda var olduğunu ve diri olduğunu gördük. Bundan ilham alarak Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023 hedeflerine daha rahat gideceğimizi yine 2053 ve 2071 hedeflerine, demokrasi, hukuk, hakkaniyet ve adalet anlayışında ilerleyeceğimizi ve Türkiye’nin hukuk, demokrasi ve hakkaniyetle taçlanarak bu işe yürüyeceğini gördüm” dedi.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi Şeref Malkoç, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıl dönümünde darbeye karşı verilen mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Malkoç, 40 yıldan beri Türkiye’nin içerisinde örgütlenen bir örgütün, 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasiyi, insan haklarını ve seçilmişleri ortadan kaldırmak için kanlı bir teşebbüste bulunduğunu hatırlattı.

Darbe girişimine karşı Türk milletinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, demokrasiye sahip çıktığını vurgulayan Malkoç, “Cumhurbaşkanımız basiretli, dirayetli, ferasetli ve tecrübeli tutumuyla milleti demokrasiye sahip çıkmaya, hukuka sahip çıkmaya, anayasaya, çoluğun çocuğunun geleceğine sahip çıkmaya davet etti. Memnuniyetle ifade edeyim ki; Türkiye tarihinde ilk defa böyle bir olay oldu. Geçmişte birçok darbe gördük ve yaşadık ama ilk defa Cumhurbaşkanının davetiyle birlikte halk sokaklara döküldü” diye konuştu.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihinde ilk defa darbeye karşı direndi”

Her siyasi görüşten ve inançtan insanın darbecilere karşı topyekün mücadele ettiğine işaret eden Malkoç, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihinde ilk defa darbeye karşı direndi. Bunlar, çok önemli şeyler. Bunlar, üniversitelerde ‘demokrasi dersi’ için okutulacak olan önemli unsurlar” dedi.

Darbecilerin yargılamalarının 4 yıl gibi kısa bir sürede neredeyse tamamlandığını söyleyen Malkoç, Türkiye’nin bu süreçte yargı alanında büyük titizlik ve başarı gösterdiğinin altını çizdi.

“15 Temmuz’dan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri, anayasal ve hukuki çizgiye geldi”

Kamu Başdenetçisi Malkoç, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yara almasına rağmen darbe sonrası sınır operasyonlarında gösterdiği başarıları hatırlatarak, “Milletin sırtında 40 yıldan beri sülük gibi duran, milletin kanını her açıdan emen illegal örgütler milletin sırtından atılınca, millet daha da güçlendi. Bütün kurumlarıyla güçlendi. 15 Temmuz Türkiye açısından bir dönüm noktasıdır. Bu sadece Türkiye’nin içindeki olaylar açısından değil, Türkiye’nin dış politikadaki tavrı açısından, ekonomik göstergeler açısından da önemlidir. 15 Temmuz’dan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri, demokrasilerde olduğu gibi anayasal ve hukuki çizgiye geldi” şeklinde konuştu.

Bazı sıkıntıların çekildiğini ve çekilebileceğini de belirten Malkoç, “Türkiye bütün sıkıntıları aşacak kabiliyettedir. Bunların üstesinden gelecek kurumlara, kurumları yönetecek iyi yetişecek insanlara sahiptir. Türkiye çok güçlü bir ülke. Kurumları çok güçlü. Bunun en son örneğini pandemi sürecinde gördük” dedi.

15 Temmuz’un terörle mücadelede de bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Malkoç, terörle mücadele alanında var olan potansiyelin daha verimli hale geldiğine dikkat çekti.

“Biz 15 Temmuz’da Fatih’in İstanbul’un fethindeki heyecanını gördük”

Malkoç, 15 Temmuz’da gençlerde Malazgirt ruhunu gördüklerini aktararak, “Biz 15 Temmuz’da Fatih’in İstanbul’un fethindeki heyecanını gördük. Çanakkale’nin ruhunu, Kurtuluş Savaşındaki mücadele azminin, insanımızda var olduğunu ve diri olduğunu gördük. Bundan ilham alarak Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023 hedeflerine daha rahat gideceğimizi yine 2053 ve 2071 hedeflerine, demokrasi, hukuk, hakkaniyet ve adalet anlayışında ilerleyeceğimizi ve Türkiye’nin hukuk, demokrasi ve hakkaniyetle taçlanarak bu işe yürüyeceğini gördüm” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.