Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu, Suriyeli Sığınmacıları Ziyaret Etti

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye göç eden Suriyeli sığınmacıların durumlarını insan hakları ve özgürlükler yönünden incelemek üzere 3 ili kapsayan çalışma ziyareti gerçekleştirdi.Kamu...

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2016 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2016 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye göç eden Suriyeli sığınmacıların durumlarını insan hakları ve özgürlükler yönünden incelemek üzere 3 ili kapsayan çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
Kamu Başdenetçisi(Baş Ombudsman) Nihat Ömeroğlu başkanlığındaki Kamu Denetçiliği Kurumu heyeti, Yozgat, Gaziantep ve Kilis’te sığınmacıların yaşadığı Geçici Barınma Merkezi, Kabul ve Barınma Merkezi ile Konteyner Kenti ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
SIĞINMACILARIN TALEPLERİ NOT EDİLDİ
Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu başkanlığındaki çalışma grubu, Yozgat Kabul ve Barınma merkezini ziyaret etti. Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı’dan bilgi alan Ömeroğlu daha sonra Kabul ve Barınma Merkezindekalan sığınmacılarla biraraya geldi.
Ömeroğlu başkanlığındaki heyet, incelemelerini tamamladıktan sonra Gaziantep’e geçerek Vali Vekili Halil Uyumaz’ı makamında ziyaret etti. Geçici Barınma merkezinde incelemeler yapan heyet, İslâhiye Çadır Kentini ziyaret ederek sığınmacıların sorunlarını dinledi, yetkililerden bilgi aldı. Görüşmede bin 898 çadırda ikamet eden toplam 8400 Suriyelinin durumları değerlendirildi.
Kamu Denetçiliği Kurumu heyeti son olarak Kilis’e geçerek Vali Vekili Mehmet Sülün ile görüştükten sonra Öncüpınar Konteyner Kentinde incelemelerde bulundu. 2 bin 63 adet konteynerin yer aldığı merkezde 10 bin 432 Suriyeli sığınmacı yaşıyor.
Kurum uzmanlarından oluşan çalışma grubu, 3 ayrı ildeki kabul ve barınma merkezlerinde kalan Suriyeli ailelerle mülakatlar gerçekleştirerek sosyal ve fiziksel yapı ile ilgili insan hakları yönünden değerlendirmeler hazırladı.
Türkiye’de sığınmacıların yaşadığı 25 Geçici Barınma Merkezi bulunuyor. Bu merkezlerin 19’u çadır kent, 6’sı ise konteyner kent olarak hizmet veriyor. 10 farklı şehirde kurulan geçici barınma merkezlerinde 250 binden fazla Suriyeli yaşıyor. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’de kayıt altında 2 milyon 426 bin Suriyeli ikamet ediyor.
Geçici Barınma merkezlerinde sığınmacıların ihtiyaçları Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD koordinesinde sağlanırken sığınmacıların insani ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra sosyal hayata ilişkin eğitim ve mesleki kurs faaliyetleri de yapılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.