Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kampta topladığı kuru dal ve ağaç köklerine hayat veriyor

Kazdağları’nda kamp yapan seramik sanatçısı Burak Çiftci, ormandan topladığı ağaçların dal ve kökleriyle hediyelik dekoratif ürünler yapıyor.Çanakkale’de uzun yıllar seramik sanatçılığı yapan 31 yaşındaki Burak Çiftci, Çanakkale...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kampta topladığı kuru dal ve ağaç köklerine hayat veriyor
Kazdağları’nda kamp yapan seramik sanatçısı Burak Çiftci, ormandan topladığı ağaçların dal ve kökleriyle hediyelik dekoratif ürünler yapıyor.
Çanakkale’de uzun yıllar seramik sanatçılığı yapan 31 yaşındaki Burak Çiftci, Çanakkale seramiğini Kazdağları’ndan topladığı ağaçların dal ve kökleriyle birleştirdi. Çocuk yaşlardan bu yana el sanatlarına ilgi duyduğunu belirten Çiftci, "Uzun yıllardır seramik işiyle uğraşıyorum. Son 2 yıldır bu ürünleri ahşapla birleştirmek istedim. Bunun için özellikle hafta sonları Kazdağları’nda kamplar kuruyorum. Bu kamplarda topladığım ağaçları da ahşap oyma aletleriyle işleyerek seramikle buluşturdum” dedi.
Çiftci, “Yaptığım mumluğun uçlarını ardıç ağacının gövdesinden yaptım. Bunlar kurumuş ağaçlar. Kesinlikle yeşile zarar vermiyoruz. Altı meşe kaidedir. Dışı da elle tornada şekillendirdiğimiz seramikler. Çok keyifli bir iş. Çünkü tamamen insanların üzerine basıp geçtiği topraktan bir şeyler yapıyorsunuz. İşçiliği biraz fazla ve piyasadaki değeri de belki bu yüzden yüksek, ama çok büyük haz duyuyorsunuz bunları üretirken. Seramiklerde kullandığımız sırlar ve hammadde tamamen sağlığa zararsız. Bin derecede pişiyor. Sofralarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz” şeklinde konuştu.
Topladığı ağaç parçalarının hiçbirinin birbirine benzemediğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.