Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamplarda korona virüs tedbirleri

KİLİS’İN KARŞISINDA BULUNAN SURİYE'NİN AZEZ VE ELBAB KIRSALINDAKİ SIĞINMACI KAMPI VE SİVİL YERLEŞİM YERLERİNDE İHH İNSANİ YARDIM VAKFI TARAFINDAN YENİ TİP KORONA VİRÜSE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLERE DAİR BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILIYOR.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2020 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2020 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamplarda korona virüs tedbirleri

Kilis’in karşısında bulunan Suriye’nin Azez ve El Bab kırsalındaki sığınmacı kampı ve sivil yerleşim yerlerinde yeni tip korona virüse karşı alınacak önlemlere dair bilgilendirme çalışması yapıldı.

Azez ve El Bab kırsalında bulunan sığınmacı kampı ve sivil yerleşim yerlerinde yeni tip korona virüse karşı alınacak önlemlere dair bilgilendirme çalışmaları sürüyor. Korana virüse karşı alınan tedbirler hakkında açıklama yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kilis Basın birimi sorumlusu Yakup Alaca, “Kamplarda, Covid-19 salgını hakkında bilgilendirme afişleri ve çalışmalarını yürütmeye devam ediyoruz. Bizimle birlikte yerel sağlık örgütleri de çadır çadır gezip çalışmalar yürütüyor. Ayrıca bilgilendirmenin yanında 641 aileye hijyen paketi ve bin 722 aileye temizlik malzemesi dağıtımı gerçekleştirdik” dedi.

Azez kırsalındaki Yazıbağ çadır kentte bulunan hastanede görev yapan Dr. Muhammed Hammadi ise, "Yaptığımız çalışmalar sonucu şu ana kadar pozitif bir vakaya rastlamadık. Ekiplerimiz çadır kentleri gezip Covid-19 ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yürütmeye devam ediyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.