Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalkınma Bakanı Yılmaz Siirt’te Esnafı Ziyaret Etti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, açılış ve temel atma töreni için geldiği Siirt’te esnafı ziyaret etti. Terör olayları nedeniyle Şırnak’tan Siirt’e göç eden ailelerle çay bahçesinde sohbet eden Bakan Yılmaz, "Şırnak merkezde sonlara...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kalkınma Bakanı Yılmaz Siirt’te Esnafı Ziyaret Etti
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, açılış ve temel atma töreni için geldiği Siirt’te esnafı ziyaret etti. Terör olayları nedeniyle Şırnak’tan Siirt’e göç eden ailelerle çay bahçesinde sohbet eden Bakan Yılmaz, "Şırnak merkezde sonlara yaklaşıyoruz, temizlenecek İnşallah" dedi.
Bakan Yılmaz, beraberinde Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve yetkililerle 15 Ocak 2016 tarihinde Siirt’te yaşanan terör eyleminden etkilenen Cumhuriyet Caddesi esnafını ziyaret etti. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra bir çay bahçesinde oturan vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Terör olaylarından dolayı Şırnak’tan Siirt’e göç eden bazı vatandaşların sorunlarını da dinleyen Bakın Yılmaz, terör olaylarının bölgeyi ciddi şekilde etkilediğini, hükümetin terörle kararlı bir mücadele içinde olduğu gibi kalkınma hamlesini de sürdürdüğünü söyledi. Yılmaz, “İnşallah Şırnak da düzelecek. Ben sürekli gidip geliyorum sonlara yaklaşıyoruz. Allah’ın izniyle temizlenecek. Buraya zorunlu göç eden vatandaşlarımızı hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz. Operasyonlar bittikten sonra hemen zarar ziyan tespiti yapacağız. Daha sonra vatandaşımızın hakkı neyse karşılığını devlet olarak vereceğiz. Bu terör belası maalesef insanlarımızı bu hale getirdi. İnşallah bu beladan da milletimizi ve devletimizi Allah kurtarır. Cizre’de, Silopi’de İdil’de bitti biliyorsunuz, Şırnak’ta bir oran kaldı ancak büyük oranda bitti o da yakın bir zamanda bitecektir” dedi.
"İKİ ŞEYİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ; TERÖRLE MÜCADELE VE KALKINMA"
Güneydoğu’da yaşayan insanların köylerinde, yaylasında sıkıntı çekerek doğrudan zarar gördüğünü belirten Bakan Yılmaz, bölge halkının bu terör eylemleri yüzünden yatırımcının gelmediği bölgede dolaylı zararlar da gördüğünü söyledi. Yılmaz, "Terörün olduğu yere doktor, öğretmen ve nitelikli personel gelmiyor. Terör turizm alanına zarar vuruyor. Ticarette, tarıma ve sanayiye nereye bakarsanız bakın sosyal hayatı zarara uğratıyor. İnsanlar çocuklarıyla gidip rahat gezemiyor, yaşamını sürdüremiyor. Terörün doğrudan verdiği zararların dışında bir de bu dolaylı sosyal ve ekonomik zararların etkileri var. Yine terörün olduğu yerde insanlar temel hak ve hürriyetlerini yaşayamıyorlar. Aslında terör demokrasiye de darbe vuruyor, ekonomik ve sosyal hayata da darbe vuruyor. Topyekun aslında yaşam kalitesini düşürüyor bölgenin. Kalkınma sürecine darbe vuruyor. Biz iki şeyi kararlılıkla sürdüreceğiz, bunlar terörle mücadele ve kalkınmadır" diye konuştu.
"TERÖR EYLEMLERİNİN ASIL AMACI BÖLGEYE DARBE VURMAK"
Terörle mücadele ne kadar ilerlerse bütün bu alanlarda da olumlu neticelerin hep birlikte alınacağını da dile getiren Bakan Yılmaz, iki şeyi kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi. Bir taraftan terörle mücadelede kararlı bir şekilde mücadele edildiğini ve etmeye devam edileceğini, diğer taraftan da vatandaşlara hiç bir mağduriyet yaşatmadan her türlü derdine sıkıntısına çareler üretmeye çalıştıklarını aktaran Bakan Yılmaz, kalkınma sürecini hızlandırarak yola devam edeceklerini söyledi. Yılmaz, "Türkiye ikisini aynı anda yapacak. Teröre karşı en etkili şekilde mücadele, diğer taraftan vatandaşlarımıza da en iyi şekilde en yaygın şekilde hizmet, demokratik standartlarının gelişmesi ve kalkınma. Biz bunları hep birlikte sürdürmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu terör illetinden bu bölgemiz kurtulacak. O zaman göreceksiniz bu bölgenin potansiyeli çok daha hızlı harekete geçecek. Bir taraftan ticaret imkanları, tarım sektörü daha çok artacak, turizm faaliyetleri gelişecek. Genç bir nüfus var bu bölgede. Bu gençlerimiz daha iyi iş imkanlarına kavuşacak. Yatırımlar hızla artacak üretim artacak. İşte bütün bunları terör istemediği için eylem yapıyor. Bu eylemlerin yapmalarının amacı bu zaten. Bu bölgeye darbe vurmak bu bölgenin ekonomisine sosyal hayatına zararlar oluşturmak. Ama şunu da ifade edeyim; halkımıza müteşekkiriz, halkımız hiçbir şekilde teröre destek olmadı, olmuyor" şeklinde konuştu.
Bakan Yılmaz daha sonra Siirt’ten ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.