Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Muş’ta

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir dizi inceleme ve ziyarete katılmak üzere geldiği Muş’ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına katıldı.Ankara’dan Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla Muş’a gelen Kalkınma Bakanı...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir dizi inceleme ve ziyarete katılmak üzere geldiği Muş’ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına katıldı.
Ankara’dan Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla Muş’a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, kurum amirleri ve partililer karşıladı. Daha sonra Fatih İlkokulu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katılan Bakan Yılmaz, çocuklar tarafından coşkuyla karşılandı. Gösterilerin ardından çeşitli yarışmalarda başarılı olan öğrenciler ödüllerini Bakan Yılmaz’dan aldı. Daha sonra burada konuşan Bakan Yılmaz, Cumhuriyetin 100. yılına yaklaştığını ve Cumhuriyeti kuranları bu günlere getirenleri şükranla, minnetle andıklarını söyledi.
Ülkeyi geleceğe taşırken özellikle çocuklarla, gençlerle iftihar ettiğini belirten Bakan Yılmaz, "Kalkınma bakanı olarak ülkemizin en büyük serveti nedir diye sorsanız; ’çocuklarımız, insanımız derim’ sizler bizim en büyük servetimizsiniz, en büyük değerimizsiniz. Bizim görevimizi en güzel şartlarda bu çocuklarımızı geleceğe taşımak. Şiddetin olmadığı, kavganın olmadığı, huzurun olduğu bir ortamda, her türlü imkanlarımızı seferber ederek bu çocuklarımızı geleceğe hazırlamak ve bunu da her geçen yıl daha iyi yapıyoruz. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında büyük yatırımlar yapıyoruz. Muş ilimizde de son yıllarda eğitime çok güçlü yatırımlar yaptık. Bunun sonuçlarını uzun vadede çok daha iyi göreceğiz. Bir taraftan bugün ki dünyanın gerektirdiği eğitimleri çocuklarımıza verirken, diğer taraftan öz değerlerimizden de, geçmişimizden de çocuklarımızın uzaklaşmaması gerekir. Geçmişle geleceği birleştirmemiz gerekiyor. Örfümüzle, medeniyetimizle toplumumuzun yüzyıllar ötesinden getirdiği değerleri en güçlü şekilde sahipleneceğiz. Bir taraftan da bugünkü dünyanın şartlarına göre çocuklarımızı yetiştireceğiz, eğiteceğiz. Bugünkü dünyanın rekabetçi ortamına çocuklarımızı hazırlayacağız. Bunlardan birini diğerine tercih etmek durumunda değiliz. İkisini aynı gerçekleştireceğiz inşallah. Bu anlayışla da hareket edeceğiz. Çocuklarımız bir taraftan da içinde bulunduğu ülkeyi seven kültürü seven nesiller olarak da yetişecek, diğer taraftan da dünya ile rekabet eden dünyayı bilen bir nesil olarak yetişecekler. İnanın kalkınma sürecimiz büyüme sürecimiz buna bağlı. Çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıklardan, aşırılıklardan, şiddetten muhafaza ederek, okul aile birlikteliğini de sağlayarak çocuklarımızı geleceğe taşıyacağız. Öz güveni yüksek olan, toplumsal meselelere karşı duyarlı, ekip çalışmasına yatkın, iletişimi güçlü, dil bilen, farklı kültürlerle karşılaştığı zaman bir arada yaşamayı bilen,farklılıkları bir çatışma konusu olarak değil zenginlik olarak gören nesiller kalkınmamızın teminatı olacaklardır. Bu düşüncelerle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.