Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaleiçi esnafı günısı ve çanak anten yasağı için süre istedi

Antalya’nın tarihi Kaleiçi esnafı, Büyükşehir Belediyesi’nin çatılarda bulunan çanak anten ve günısıların kaldırılması yönündeki kararı için kendilerine süre verilmesini istedi. İşletmeciler, Rus krizinden dolayı zor geçen sezonun...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın tarihi Kaleiçi esnafı, Büyükşehir Belediyesi’nin çatılarda bulunan çanak anten ve günısıların kaldırılması yönündeki kararı için kendilerine süre verilmesini istedi. İşletmeciler, Rus krizinden dolayı zor geçen sezonun ardından alt yapı yetersizliğinden ve maddi sıkıntılardan dolayı alınan kararı uygulamakta zorlanacaklarını ifade etti.
Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Grubu’nun gerçekleştirdiği toplantıda, çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu görüşülmüştü. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında tarihi Kaleiçi’nde çatılara günısı ve çanak anten konulmasını yasaklanmıştı. Mevcut günısı ve çanak antenlerin ise kısa sürede sökülmesi bekleniyor.
Rus kriziyle 2016 sezonunu büyük bir kayıpla kapatmaya hazırlanan tarihi Kaleiçi esnafı alınan karar karşısında şaşkın. İşletmeciler alt yapı yetersizliğinden ve yeterli maddi gücün olmamasından dolayı alınan kararın uygulanmasının zor olduğunu dile getirdi.
"Bu sezon ben hayatımda görmediğim işsizliği gördüm"
Antalya Turistik İşletmeler Otelciler, Pansiyonculuklar Derneği (ANTOP) Başkanı İrfan Bileydi, kararın işletmecilerle görüşülerek alınmasının daha uygun olacağını belirterek "Zaten bu sezon Kaleiçi ve Türk turizmi çok kötü durumda. Şimdi bunları söktüğümüzde yerine yenisini kimse bedava takmayacak. Şu anda zaten zorda olan, kirasını zor ödeyen esnaf bununla nasıl başa çıkacak? Biz de bunun yapılmasına karşı değiliz. Bende gün ısıya karşıyım ama şuanda başka alternatif yok. Bu sezon ben hayatımda görmediğim işsizliği gördüm Kaleiçi’nde. Bir zaman verelim lütfen. Benim de gözüme hoş gelmiyor ama şu durumda elektrik parasını zor veren, kirasını zor veren esnafa kapatın diyorsunuz. Bu karardan esnafın yüzde 95’i olumsuz etkilenir. Biz de iyisini istiyoruz, esnafımız da iyisini istiyor, Kaleiçi ne kadar güzel olursa o kadar çok turist gelir ancak zaman lazım" diye konuştu.
"Turizm böyle kötüyken, maliyetleri daha çok yükseltir"
İşletmecilerden Harun Şahan da, alınan karardan henüz haberlerinin olmadığını belirterek, "Daha hazır değiliz. Alternatifi oluşturulmadan bu kararın uygulanması bizi zora sokar. Gün ısı olmazsa elektrikle çalışmak zorunda kalırız. Turizmde zor bir sezon geçirirken bu tür kararlar maliyetleri daha çok yükseltir. Biz de bunu karşılamak için fiyatlara yansıtmak zorunda kalırız. 20 senedir en kötü geçirilen sezon, şimdi bir de bu maliyet bizi zor duruma sokar" dedi.
Bir diğer işletmeci Mustafa Tokel ise, Kaleiçi’nde 30 yıldır günısı kullanıldığını, bunun tek alternatifin elekrtik olduğunu bunun da maliyeti artıracağını belirterek, "Elektrik için de altyapı müsait olmayabilir. Elektrik altyapısı bu kadar ekstra elektrik yükünü kaldıramayabilir. Televizyon için de aynı şey geçerli, kablolu yayın için alt yapı yok" ifadelerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.