Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahvehaneler Yarışacak

Altıeylül Belediyesi ve Balıkesir Kahveciler Odası tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan "Kahvehaneler Yarışıyor" etkinliğinde kırsal ve merkezde bulunan 300 kahvehane bir birleriyle kıyasıya yarışacak.Kahvehaneler Yarışıyor etkinliği...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altıeylül Belediyesi ve Balıkesir Kahveciler Odası tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan "Kahvehaneler Yarışıyor" etkinliğinde kırsal ve merkezde bulunan 300 kahvehane bir birleriyle kıyasıya yarışacak.
Kahvehaneler Yarışıyor etkinliği hakkında bilgi veren Balıkesir Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir "Altıeylül Belediye Başkanımız Sayın Zekai Kafaoğlu ile birlikte sohbet esnasında ne yapabiliriz diye düşünürken Zekai Başkanımız sadece kahvehaneler için bir proje düşündüklerini ifade ettiler.Buraları bir adım daha öteye götürebilmek, kahvehanelere biraz daha güç ve motive kaynağı olacağından dolayı düşülmüş bir proje. Bir kaç toplantının ardından proje olgunlaştı ve encümenden de kararı çıktı. Müracaatları 15-30 Nisan tarihleri arasında kabul edilecek. Müracaatlar alındıktan sonra bir komisyon oluşturulacak. Çıraklık Eğitim Müdürümüz, Üniversiteden bir araştırma görevlisi, Belediye Sağlık İşlerinden bir görevli ve odamızdan bir arkadaşımız bu komisyonda yer alacak.Mayıs ayında belirlenecek tarihler arasında muhtemelen 1-10 Mayıs da olabilir müracaat eden arkadaşların iş yerlerine gidilerek değerlendirme yapılacak"dedi.
Kahvehanelerin birçok açıdan inceleneceğini kaydeden Bilir, "Değerlendirmedeki başlıca kriterlerimiz genel yönetmelik doğrultusunda olacak.Evraklar,ruhsatlar,oda ve sicil kaydı gibi kontrollerle birlikte temizlik hijyen özelliklerine bakılacak ve modernizasyon kim daha iyi bir şeyler yapmış bunlar değerlendirmede artıya geçecek.En fazla artıyı alanlarda değerlendirme sonucunda dereceye girecek.Yarışma sonucunda birinciye bardak yıkama makinesi,ikinciye çay kazanımız var, üçüncüye ise 50 kişilik çay seti armağan edeceğiz.Diğer tüm katılımcılara da hediyeler var inşallah kimseyi hediyesiz göndermeyeceğiz.Bu belki de Türkiye’de bir ilk olacak.Altıeylül ilçesinde yaklaşık olarak sadece kahvehane çalıştıran 300 üyemiz var.Katılımın biz en üst seviyede olmasını istiyoruz.Ben bire bir gezerek tüm üyelerimizi bu yarışma konusunda bilgilendiriyorum.Sağ olsun belediyemiz bizlere böyle bir güzellik yapıyor bizde buna karşılık vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.