Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahta’da şükür kurbanı kesildi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminin püskürtülmesi dolayısıyla kurbanlar kesilerek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’nde...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminin püskürtülmesi dolayısıyla kurbanlar kesilerek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir grup azınlığın darbe girişiminin püskürtülmesi nedeniyle 10 adet kurban kesildi. Kurban kesimine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Kahta Garnizon Komutanı Binbaşı Erkan Eymür, Cumhuriyet Savcısı Orhan Kaya, Kahta İlçe Müftüsü Metin Aykut, AK Parti İlçe Başkanı Engin Akel, Kahta İlçe Emniyet Müdürü Cafer Demir, Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Hüseyin Serdar Kayacan, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri, STK temsilcileri ile bir çok vatandaş katıldı.
Fetullahçı Terör Örgütü’ne bağlı bir grup askerin gerçekleştirmek istediği darbe girişimin bertaraf edilmesinin ardından Kahta Kaymakamlığı önünde gerçekleştirilen şükür kurbanı kesimi birlik ve beraberlik vurgusuyla gerçekleştirildi.
Kurban merasiminde konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, kendi geleceğine sahip çıkmak ve kendi kaderini tayin etmek adına Kahta, Adıyaman ve tüm Türkiye’nin tek vücut olduğunu söyledi.
Zor zamanlarda Türkiye halkının tarihin akışını değiştirerek adeta bir tarih yazdığını belirten Ahmet Aydın, “Halkımız bugün Kahta, Adıyaman ve tüm Türkiye’de düşüncesi, dili, dini ne olursa olsun, kendi kaderini tayin etmek adına darbelerin ve zulmün karşısında nasıl durduğunu bize gösterdi. Büyük Milletler böyle zamanlarda belli olur. Zor zamanlarda milletler tarih yazar. Tarihin akışını değiştirir. Türkiye, kanlı bir darbenin arifesinde aziz milletimizin yekvücut olarak, yüreklerin toplu atılması ile birlikte bu darbeyi def etti. Bizler bu onurlu ve büyük milletin birer ferdi olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Tüm dünyaya vatan ne demektir. Millet geleceğini nasıl tayin eder. Bunun en iyi örneğini bu son zamanlarda milletimiz gösterdi. Farklılıklarımız, düşüncelerimiz, dinimiz, inançlarımız değişik olabilir. Ama söz konusu vatansa, milletse ve bayrak ise gerisi teferruattır. Bu ortak paydada büyük bir millet olmanın haklı, onurlu ve gururunu yaşıyoruz. Kahta Kaymakamlığı’mızın ve belediyemizin organizasyonu ile gerçekleşen şükür kurbanı merasimini anlamlı buluyorum. Kesilen Kurbanların tüm bela ve musibetlerin def etmesine vesile olmasını diliyorum.
Darbeye karşı birlik ve beraberliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tüm vatandaşlarımızın dirayetli duruşu sayesinde atlattığımız darbe girişiminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.