Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahramanmaraş’tan Suriye’ye yardım köprüsü

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat Yardım Vakfı’nın ortaklaşa düzenledikleri Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası kapsamında 7 tırlık konvoy yola çıktı. Kampanya kapsamında gönderilen tır sayısı 90 oldu.Kahramanmaraş...

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat Yardım Vakfı’nın ortaklaşa düzenledikleri Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası kapsamında 7 tırlık konvoy yola çıktı. Kampanya kapsamında gönderilen tır sayısı 90 oldu.
Kahramanmaraş Ulucami’den çıkış yapan yardım tırlarını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şube müdürleri, Hayrat Vakfı gönüllüleri, Sosyal Yardım Hizmetler Şube Müdürlüğü personelleri, öğrenciler ve vatandaşlar uğurladı.
Kahramanmaraş’ta 5 Şubat 2016 tarihinde 4 tır olarak başlayan kampanya çerçevesinde toplamda 90 tır yardım için gönderildi. Yardım tırları içerisinde giyim, gıda, kömür, battaniye, ev eşyası, yatak, ayakkabı, çocuk gıdası ve et konserveleri bulunuyor.
Memur Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Abdulaziz Aydın, “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump’ın attığı tweet basında Halep’te katledilen insanlardan daha fazla yer alıyorsa, bu düzeni daha nasıl açıklayabiliriz” dedi.
Mazlumların yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, “Hemen yanı başımızda komşu ülkemizde kadim medeniyetimizin en önemli merkezlerinden bir tanesi olan Halep’te çok büyük bir insanlık dramı, vahşet yaşanmaktadır. Belki dünya tarihinin gördüğü en büyük insanlık katliamlarından bir tanesi hemen yanı başımızda Halep’te yaşanmaktadır. Bu canice katliamları yapanları lanetliyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.