Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahramanmaraş’ta demokrasi ve şehitler mitingi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkma çağrısıyla darbe kalkışmasını önleyen millet, İstanbul Yenikapı başta olmak üzere 81 ilde Demokrasi ve Şehitler Mitinginde meydanları doldurdu. Kahramanmaraş’ta Demokrasi ve Şehitler...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 21:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahramanmaraş’ta demokrasi ve şehitler mitingi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkma çağrısıyla darbe kalkışmasını önleyen millet, İstanbul Yenikapı başta olmak üzere 81 ilde Demokrasi ve Şehitler Mitinginde meydanları doldurdu. Kahramanmaraş’ta Demokrasi ve Şehitler Mitingine katılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Hainlere karşı asla merhametli olmayacağız” dedi.
15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran vatandaşlar, yine aynı çağrıyla meydanlarda demokrasi nöbetini taçlandırdı.
Kahramanmaraş kent meydanında bir araya gelen binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasiye olan bağlılıkları bir kere daha yenilediler.
Kent meydanındaki Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Kahramanmaraş milletvekilleri ile siyasi parti başkanlarının selamlama konuşmasıyla başladı.
Ardından yoğun tezahüratlar eşliğinde platforma gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, hainlere karşı asla merhametli olmayacaklarını ifade ederek, “Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle; ‘40 yıl emek verdiler bugün için.’ 40 yıl nakış işler gibi ördüler. 40 yıl tuğla tuğla bir bina yaptılar. Ama 20 saatte tarumar ettiniz. Bir fiskelik canları vardı. Büyük Türk milleti bir fiskelik canları olduğunu gösterdiniz. Bu millete karşı, o insafsız o vicdansız, o vahşi, o hain girişimlerde bulunanlara karşı hak ettikleri en büyük cezayı vermek görevi bizde. Biz asla zulmedenlerden olmayacağız. Biz zalim olmayacağız. Biz adil olacağız. Ama asla merhametli olmayacağız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Kahramanmaraş’ta binlerce kişi İstanbul Yenikapı’da düzenlenen dev mitinge televizyon kanallarının canlı yayınlarıyla eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.