Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahramanmaraş’ta 2. içme suyu sıkıntısı

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde içme suyu ihtiyaçlarını tek bir çeşmeden karşılayan vatandaşlar, yaşanabilecek sağlık sorunlarının önüne geçmek için yetkililere çağrıda bulundu.Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde içme...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde içme suyu ihtiyaçlarını tek bir çeşmeden karşılayan vatandaşlar, yaşanabilecek sağlık sorunlarının önüne geçmek için yetkililere çağrıda bulundu.
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde içme suyundan binlerce kişinin zehirlenmesinin ardından gözler şebeke sularına çevrildi.
Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu Mahallesi Karapınar Sokak kuzey küme evlerinde ikamet eden vatandaşlar, içme suyu ve temizlik için tek adreslerinin olduğunu belirterek, aylardır şebeke sularının akmadığını iddia etti.
İlçe merkezine 19 kilometre uzaklıkta bulunan, 75 hanede 400 kişinin yaşadığı küme evlerinde ikamet eden vatandaşlar, “Suyumuz yok, bu çeşmeden su çekiyoruz. İçme ve temizlik için başka gidecek yerimiz yok” diye konuştular.
Mahalleli adına konuşan Ağa Gökkaya, “Üç aydan beri sularımız yok. Yetkili yerlere başvurduk. Gerekli müracaatları yapmamıza rağmen sonuç alamadım. Dünya’da altıncı Türkiye’de ilk üçe giren şehrimizde suyumuz başka illere veriliyor. Ama biz burada perişanız. Yetkililerden sularımızın akmasını istiyoruz. Bulunduğumuz noktadan su çekmek için vatandaşlarımız büyük zorluk çekiyor. Taşıma suyu ile olmuyor. Banyo, çamaşır, bulaşık derken günlük 5-10 sefer geldiği zaman insan gücü bitiyor. Yetkililerden yardım istiyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.