Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahramanmaraş’ın yemekleri yarıştı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Dondurma Festivali’nin son gününde düzenlenen etkinlikte Kahramanmaraş’ın yemekleri yarıştı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2017 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Dondurma Festivali’nin son gününde düzenlenen etkinlikte Kahramanmaraş’ın yemekleri yarıştı.

Kahramanmaraş Kent Meydanı’nda düzenlenen 4. Yemek Yarışması’nda, yine Kahramanmaraşlı kadınların hazırladığı yöresel yemeklerden, eli böğründe, ekşili çorba, mumbar dolması, sömelek köfte, içli köfte ve yaklaşık 100 çeşit yiyecek yarıştı. Çorbalar, pilavlar, etli yemekler ve tatlılar olmak üzere 4 kategoriden oluşan yemek yarışmasında, her kategorinin birincisine, 1 tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın verildi.

Yemek yarışması için Yunanistan’dan gelen jüri üyesi Maria Ekmekçiova, yemeklerin tamamının birinci olduğunu söyledi. Ekmekçiova, “Yemekler muhteşem, hepsi yöresel. Bayanlar hakikaten çok güzel bir iş yaptılar. Hepsini kutluyoruz candan. İnanılmaz lezzetler denedik, not vermemiz çok zor. Bence hepsi birinci zaten, ama prosedür gereği hepsine not vermemiz gerekiyor. Benim kalbimde hepsine 10 numara veriyorum” dedi.

Bir başka jüri üyesi Fatih Açıkça ise, Kahramanmaraş’ta çok ilginç bir yiyecekle karşılaştığını, bu yiyeceği Türkiye’de hatta dünyadaki aşçıların bilmediğini söyledi. Açıkça, “Sumak ekşi akıtı, salatalara, yemeklere, çorbalara limon yerine çok rahat kullanabiliriz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran da, Kahramanmaraş yemeklerinin, lezzet ve görsel anlamında dünyada iddialı olduğunu ifade ederek, "Gastronomi alanında Maraş da gereken yeri almalı diye düşünüyoruz. Şehir dışından gelen belli yerlerdeki ünlü şef aşçılarımız var, daha önce yaptığımız tanıtımlarda Maraş yemeklerini tadarak, iddiamızın farkına vardılar" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.